Ratatouille met geroosterd brood
5 (100%) 1 vote[s]

We proberen zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan, maar soms komt het toch voor dat je zoveel nieuwe dingen koopt dat je met een berg restjes in je koelkast eindigt. Ratatouille is hier de ideale oplossing voor! Gebruik de groenten die je nog hebt, of volg dit recept voor een makkelijk diner!

Het ultieme restjesgerecht
Ratatouille, het ultieme gerecht om al je restjes overdaad in te presenteren. De bereiding is kinderspel: gewoon even alle groenten in stukjes snijden, even aanzetten, geheel laten pruttelen en klaar is je ratatouille. Prima als avondmaal met geroosterd brood, maar ook lekker om mee te nemen naar het park, zowel warm als afgekoeld. Kleine tip: wees vooral niet te zuinig met de basilicum.

Wat heb je nodig?
3 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm of 6 takjes verse tijm
1 rode uien
1 aubergine
2 courgettes
2 paprika’s
6 tomaten
2 el olijfolie
1 el Balsamico azijn
1 bosje basilicum
zout en peper
1 pain de campagne

Hoe maak je deze ratatouille?
Snij de knoflook fijn en de ui, aubergine, courgette, paprika en tomaat in grove stukken. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui, courgette en paprika op hoog vuur half gaar. Roer de knoflook en tijmblaadjes er door en bak, onder constant roeren, kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak tot alle groenten gaar zijn. Schenk daarna de Balsamico azijn in de pan en laat circa 2 minuten meekoken. Roer voor het serveren de basilicumblaadjes door de ratatouille en breng op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht met geroosterd brood.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Ratatouille met geroosterd brood
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!