Print Friendly, PDF & Email

Samen met Bidfood ben ik op een missie om restaurants te helpen de vegetarische keuken een volwaardige plek te geven op de menukaart. Nog lang niet elk restaurant weet raad met vegetarische gasten… maar restaurant De Kleischuur uit Gouda wel! Ik ging bij Marleen en Maarten op bezoek om inspiratie op te doen. Het resultaat? Deze overheerlijke homemade ravioli met salie-botersaus en geroosterde asperges. Mmm… Inspiratie voor andere chefs én aanrader om te gaan eten!

Bekijk hier het hele interview met Maarten en Marleen van De Kleischuur:

Wat heb je nodig?

Deeg:
3 middelgrote biologische eieren
300 g semola di grano dura (pastabloem ’00’)

Vulling:
250 g verse spinazie (gewassen)
2 sjalotjes
1 teen knoflook
200 g ricotta
2 theelepels paprikapoeder
mespuntje chilipoeder
peper en zout
450 g groene asperges
100 g parmezaanse kaas, geraspt

Saus:
1/2 bosje verse salie
250 g roomboter
1 teen knoflook
peper en zout

Topping: 
handje geraspte parmezaan (ongeveer 50 g)

Benodigdheden:
pastamachine
deegroller
ravioli vorm

Bereidingswijze
1. We beginnen met de vulling, deze moet namelijk goed afkoelen voordat hij in de pasta gaat. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn, zet beide aan in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Als de sjalot glazig is, voeg dan de spinazie toe samen met de paprikapoeder en de chilipoeder.
2. Laat de spinazie slinken en roer goed om zodat de kruiden goed verdeeld worden. Haal het uit de pan als de spinazie gaar is en laat uitlekken in een zeef. Als de spinazie afgekoeld is, snijd hem dan fijn en vermeng met de ricotta. Voeg vervolgens de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
3. Ga verder met de saus, snijd de knoflook fijn en pluk de salie grof, doe samen met de boter in een pannetje en laat op het kleinste pitje rustig smelten. De saus wordt lekkerder naarmate hij langer trekt, dus laat alles gerust een uur op het vuur staan, draai wel af en toe het vuur uit of gebruik een vlamverdeler. Breng op smaak met peper en zout.
4. Het deeg kun je met de hand doen of in de keukenmachine, let bij beide op om niet langer dan 3 min. te kneden! In de machine doe je eerst de eieren in de kom en dan de bloem erbovenop, even met een natte hand afslaan. Met de hand moet een kuiltje maken in het midden en doe daar de eieren in, neem steeds een beetje bloem mee in het eiermengsel en kneed daarna goed door. Houd het deeg soepel.
5. Verdeel de deegbal in 3 gelijke stukken en haal door de pastamachine tot mooie dunne vellen (stand 4).
6. Leg het deeg over de vorm heen en druk de kuiltjes voorzichtig in, vul deze met de vulling (gebruik eventueel een spuitzak) en dek af met een tweede vel. Rol met een deegroller voorzichtig de lucht eruit en rol over de kartelrandjes zodat de ravioli vorm zichtbaar wordt. Haal de ravioli eruit en kook ongeveer 8 min in zout water
7. Snijd intussen de asperges in grove stukken en rooster met een beetje olijfolie in 3 a 4 min in de pan.
8. Schep de ravioli uit de pan als deze gaar is en leg op een diep bord, overgiet ruim met de salie-botersaus. Verdeel de asperges over de ravioli en strooi naar smaak nog wat extra parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Ravioli met salie-botersaus en geroosterde asperges
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!