Print Friendly, PDF & Email

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijtrecepten van vorige week help ik jullie vandaag op weg met vier overheerlijke rauwe lunchrecepten!

Mijn Raw Food lunchroutine
Voor mijn lunch maak ik meestal salades of een smoothie, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Overdag heb ik vaak weinig tijd om een uitgebreide salade te maken, daar vind je een aantal lunches die je lekker snel en makkelijk kunt maken. Als alternatief voor brood koop ik af en toe gesprout brood van Terra Sanna (bio winkel, zie ook mijn artikel over slimme rauw alternatieven https://www.dehippevegetarier.nl/raw-food-slimme-alternatieven/). Heerlijk om te beleggen met een zelfgemaakte basilicum pesto, plakjes tomaat en sprouts. Voor de zoete trek (ook lekker als toetje) maak ik wraps van kokosvellen met fruit, yum!

Hieronder vind je fijne recepten voor een snelle rauwe lunch:
– Tomaten olijven salade,
– Paksoi salade met boekweit,
– Nori wraps met avocado en komkommer
– Zoete kokoswraps


Raw Food lunch recepten

I. Recept: tomaten olijven salade

Ingrediënten
1 bakje cherry tomaatjes (250 gram)
1 bakje groene olijven (100 gram)
handje zeekraal
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
½ theelepel italiaanse kruiden
snufje zout

Bereiding
Snij de tomaatjes en de olijven doormidden, spoel de zeekraal kort onder stromend water. Maak de dressing met de olijfolie, appelazijn en Italiaanse kruiden, en meng vervolgens alles met de ingrediënten. Breng op smaak met een snufje zout. Heerlijk te combineren met boerenkoolchips van Inspiral.


II. Recept: Thaise paksoi salade met boekweit

Ingrediënten
½ paksoi
5 groene olijven
½ paprika
40 gram boekweit
½ citroen, het sap
½ knoflook geperst
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
snufje zout

Bereiding
Week de boekweitkorrels gedurende twee uur en giet daarna af. Snij de paprika en de paksoi in reepjes, en snij de olijven doormidden. Maak de dressing door het citroensap met de knoflook, de sojasaus en de sesamolie te mengen. Mix dit door de andere ingrediënten en breng op smaak met een snufje zout. 15 minuten op smaak laten komen en klaar!


SushiIII. Recept: Nori wraps met avocado en komkommer

Ingrediënten
1 nori vel
1 avocado
1/3 komkommer
handje sesamzaadjes
1 eetlepel sojasaus
sprouts naar smaak

Bereiding
Snij het norivel diagonaal doormidden. Snij de avocado in reepjes. Leg de reepjes van de helft avocado op het ene halve norivel en de rest van de avocado op het andere norivel. Snij de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in de lengte in reepjes. Leg deze op de avocado. Strooi vervolgens de sesamzaadjes eroverheen en dan de sojasaus. Voeg sprouts toe naar smaak, vouw de nori vellen als een puntzakje en klaar!


KokoswrapIV. Recept: Zoete kokoswraps

Ingrediënten
1 kokoswrap, naturel (te koop bij Superfood.nl of Unlimtedhealth.nl)
kokosyoghurt
mango in reepjes
e.v.t. kokosbloesemsiroop

Bereiding
Smeer de kokosyoghurt op de wrap en beleg deze met de mango. Giet er daarna naar behoefte een beetje kokosbloesemsiroop overheen en rol de wrap op. Als extra kun je diverse superfoods toevoegen zoals gojibessen, cacao nibs of geraspte kokos.


 

Geniet van deze rauwe lunch recepten deze week, volgende week geef ik jullie inspiratie voor Raw Food diner recepten. Have a rawlicious week!

Door gastblogger Irene van Herwerden, www.chocodelic.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Raw Food: lunch recepten
Published On