Raw Food: ontbijt recepten
Irene van Herwerden

Raw Food: ontbijt recepten

donderdag 16 april 2015
De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Vandaag heb ik jullie op weg met vier overheerlijke rauwe ontbijtrecepten! Zou jij hiermee willen ontbijten?

Mijn Raw Food ochtendroutine
Het eerste wat ik doe als ik opsta is één of twee grote glazen (gefilterd) niet te koud water drinken om mijn lichaam van binnen langzaam ‘wakker’ te maken. Soms voeg ik hier nog wat citroensap en keltisch zeezout aan toe voor een extra reinigend effect. Wat ik dan het liefste doe is een verse groene juice en/of tarwegras shot drinken. Zo’n groene smoothie is een geweldig makkelijke manier om toch veel groen (vitaminen en mineralen) binnen te krijgen. Ik heb afgelopen jaren talloze groene smoothie-varianten gemaakt en je kan oneindig blijven variëren met verschillende soorten fruit en bladgroen. Ik heb heel lang groene smoothies gemaakt die meer een soort pap waren (ik was gewend yoghurt met cruesli te eten) met bladgroen, banaan en avocado, in een bakje gieten, daarna garneren met superfoods, zaden noten en vers fruit. Nu heb ik steeds minder behoefte aan zoet en maak ik hartige smoothies met een zout zurige smaak. Verderop in dit blog deel ik met jullie een goed recept.

Raw Food ontbijtjes
Lekkere Raw Food ontbijtjes (ook zonder bladgroen) die ik graag met jullie wil delen zijn:
- Rauwe granola (te koop bij superfood.nl) met biologische notenmelk
- Kokosyoghurt met kokosrasp en vers fruit (kokosyoghurt kan je gemakkelijk zelf maken, mijn recept vind je hier:
Raw Food: slimme alternatieven
  • 02 April 2015

Raw Food: slimme alternatieven

  • Irene van Herwerden
Artikel bekijken
)
- Boekweitpap met fruit en rauw cacao nibs
- Hennepmelk met boekweitkorrels, peer en chia zaad

Heb je echt weing tijd, dan is de Superfood ontbijtmix van Iswari – Buddha’s Awakening – een uitkomst. Mix in de blender met noten melk of water en klaar.

Hieronder vind je fijne recepten voor mijn favoriete hartige smoothie, de boekweitpap en de hennepmelk.




I. Recept: hartige smoothie

Ingrediënten
½-1 zak veldsla
¼ deel komkommer
½ bosje peterselie
5 blaadjes basilicum
1 stengel bleekselderij
handje blauwe bessen
½ citroen
snufje zeezout
500 milliliter water
evt. scheutje Omega 3-6-9 olie (Ekoplaza)
evt. scheutje Ume Su (biowinkel)
evt. voor een extra kick een snufje cayenne peper

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat het goed gemengd is.




II. Recept: boekweitpap met fruit en rauwe cacao nibs

Ingrediënten
100 gram boekweitkorrels
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
½ mango
2 eetlepels kokosoliie
snufje zeezout
handje aardbeien
handje blauwe bessen
handje rauwe cacao nibs

Bereiding
Week de boekweitkorrels en chiazaad, gedurende 3 uur. De verhouding is ongeveer 1/3 boekweit - 2/3 water. Meng dit hierna met de banaan, de mango, kokosolie en een snufje zeezout in een blender en mix het kort. Verdeel de aardbeien, blauwe bessen en rauwe cacao nibs over de boekweitpap.




IIi. Recept: hennepmelk met gedroogde boekweitkorrels en peer

Ingrediënten
100 gram boekweitkorrels
1 eetlepel kokosbloesemsuiker (of naar smaak)
2 eetlepels gepeld hennepzaad
1 banaan
250 milliliter water
snufje zeezout
½ theelepel vanillepoeder
evt. 1 theelepel Lucuma
evt. 1 eetlepel kokosmuss (Dr. Goerg)
evt. 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding
Begin met de boekweitkorrels: laat deze 2 uur weken in ruim water. Giet daarna het water af, meng met de kokosbloesemsuiker en zet dit mengsel in de droogoven gedurende 16 uur op 42 graden. Doe voor de hennepmelk het hennepzaad met de banaan, water, zeezout, vanillepoeder en supplementen in een blender en mix totdat het goed gemengd is. Voeg je ook nog rauwe cacaopoeder toe, dan heb je een heerlijke chocomelk, ook lekker voor kinderen. Meng vervolgens de hennepmelk met de boekweitkorrels en garneer met verse peer, (geweekt) chiazaad en misschien een snufje kaneel.




Geniet van deze Raw ontbijtjes deze week, volgende week geef ik jullie heerlijke Raw Food lunchrecepten. Have a rawdelic week!

Door gastblogger Irene van Herwerden, www.chocodelic.nl

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.