Print Friendly, PDF & Email

Het recept van deze vegetarische ricottasoufflé met Italiaanse tomaten en paprika komt uit het kookboek Italia al Pomodoro. Dit kookboek staat vol heerlijke gerechten, waarbij de tomaat de hoofdrol speelt. Deze ricottasoufflé is fantastisch lekker als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden.

Wat heb je nodig?
100 gram tomatenconcentraat met paprika (bijvoorbeeld Pomo & peperoni van Elvea of deze van de Albert Heijn)
6 eiwitten
4 eetlepels melk
400 gram ricotta
40 gram geraspte parmezaan
40 gram geraspte provolone kaas (bijvoorbeeld van Zanetti)
1 eetlepel oregano
boter om te beboteren

Hoe maak je deze ricottasouflé met tomaten en peperoni?

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop de eiwitten stevig op.
3. Meng het tomatenconcentraat met de melk en de ricotta.
3. Roer de parmezaan, de provolone en oregano hier doorheen
4. Spatel als laatste de eiwitten in het mengsel.
5. Vul beboterde soufflébakjes voor drie vierde met het mengsel en bak 20 minuten. Serveer warm.

Heb jij deze ricottasoufflé met tomaten en ricotta naar het recept van Italia al Pomodoro gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Italia al Pomodoro
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401446426
Prijs: €24,99

 

Summary
Italia al Pomodoro: Ricottasoufflé met tomaten en paprika
Article Name
Italia al Pomodoro: Ricottasoufflé met tomaten en paprika
Description
Het recept van deze vegetarische ricottasoufflé met Italiaanse tomaten en paprika komt uit het kookboek Italia al Pomodoro. Dit kookboek staat vol heerlijke gerechten, waarbij de tomaat de hoofdrol speelt. Deze ricottasoufflé is fantastisch lekker als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!