Print Friendly, PDF & Email

Kennen jullie Risoni, ook wel bekend als Orzo? Ik zou het beschrijven als een mix tussen pasta en risotto. Het is een risotto-achtige korrel, zo zacht als pasta. Een super leuk graan waar je hele leuke dingen mee kan doen, zoals in deze bijzondere combinatie met mango, kikkererwten en rucola, met een heerlijke romige tahindressing. Perfect als avondmaaltijd, rijke lunch of tussengerecht bij een dinertje!

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
150 gram risoni of orzo (evt kan je dit ook maken met boekweit of spelt)
1 mango
1 komkommer
1 blik gekookte kikkererwten
1 rode ui
1 rode peper
handvol kruiden (basilicum, munt, peterselie)
zakje verse rucola

Voor de dressing:
2 eetlepels tahini
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels water
1 citroen, het sap
1 eetlepel witte wijn azijn
½ theelepel komijn
½ theelepel paprikapoeder
zout en peper

Voor de garnering:
Handje geroosterde pijnboompitten


Hoe maak je deze risoni?
Begin met de dressing: meng alle ingrediënten, proef en breng op smaak met extra tahini, specerijen of citroen en laat afkoelen. Bereid de risoni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Schil ondertussen de mango en snij in blokjes samen met de komkommer. Snij de rode ui fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij ook fijn. Doe de gekookte risoni samen met de mango, komkommer, kikkererwten, ui, rode peper en verse kruiden in een kom, meng met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Leg een bedje van rucola op de borden of op een grote schaal, verdeel hierover de risoni salade en bestrooi met geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Risoni met mango, kikkererwten en rucola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!