Print Friendly, PDF & Email

Vandaag hebben we een heerlijk lezersrecept voor jullie! Van Anne-Marie Blok kregen wij dit recept voor risotto met eekhoorntjesbrood. Anne-Marie is al sinds ze zich kan herinneren een groot dierenliefhebber en eet daarom al van jongs af aan vegetarisch. Dit gaat goed samen met haar passie voor koken. Graag deelt ze haar kookkunsten met vrienden en familie om ze te inspireren. Benieuwd naar meer recepten van Anne-Marie? Die vind je hier. Vandaag delen wij haar recept voor risotto met eekhoorntjesbrood!

Ingrediënten
400 g risottorijst
1,5 liter groentebouillon
145 gemengde sla (bijvoorbeeld van Albert Heijn, met rode biet, gele en oranje wortel)
100 g kastanjechampignons
40 g rucola
100 g spinazie
25 g gedroogd eekhoorntjesbrood (staat meestal als funghi porcini secchi op de verpakking)
15 g verse peterselie
1 ui
3 tenen knoflook
25 g geitenkaas
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 handje (ongezouten) amandelen
1 scheutje dikke balsamico-azijn
100 ml droge witte wijn
1 scheutje olijfolie
1 eetlepel roomboter

Bereidingswijze

  1. Wel van tevoren het gedroogde eekhoorntjesbrood gedurende 30 minuten in heet water en zorg dat het net onder water staat. Kook 1,5 liter groentebouillon en snijd de kastanjechampignons in plakjes, de ui in kleine stukjes en de knoflook fijn. Bak de champignons, ui en knoflook samen in de roomboter en de olijfolie.
  2. Voeg na 3 minuten de rode biet en wortel toe en bak 5 minuten mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg dit toe. Snijd het gedroogde eekhoorntjesbrood in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe.
  3. Voeg alle witte wijn en het vocht van het eekhoorntjesbrood toe en laat alles 3 minuten koken. Doe dan alle risotto erbij en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens steeds een paar soeplepels van de bouillon toe, de risotto moet net ‘onder water’ staan. Herhaal dit als de korrels de bouillon hebben opgenomen; zorg dat de risotto steeds genoeg vocht heeft om te kunnen koken.
  4. Proef af en toe om de zachtheid van de korrel te proeven. Je proeft het vanzelf als deze zacht genoeg is. Als dit bijna het geval is, voeg je alle rucola, spinazie en Parmezaanse kaas toe en laat je dit zacht worden door het mee te koken. Rooster de amandelen 1 minuut en zet opzij.
  5. Is de risotto klaar, garneer dan met de amandelen en een paar stukjes geitenkaas. Maak af met een klein scheutje balsamico-azijn.

Tip: Het zal even schrikken zijn als je de verpakking van het eekhoorntjesbrood openmaakt. Want ik weet het: dit stinkt vreselijk! Laat je niet afschrikken, denk aan het vooruitzicht van je heerlijke risotto. Eenmaal verhit en verwerkt wordt de geur steeds minder dominant!

Benieuwd naar de kookkunsten van Anne-Marie? Neem dan eens een kijkje bij Annie in the Kitchen op Facebook of Instagram!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Risotto met eekhoorntjesbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!