Beoordeel dit artikel

Een bijzondere risotto-combi die ik jullie niet wilde onthouden! Een risotto met paddenstoelen, aubergine en peer. Een wonderlijke combi die met wat gekruimelde geitenkaas zorgt voor een romige verwenrisotto.

Wat heb je nodig?
Voor de risotto:
200 gram risottorijst
200 gram paddenstoelen
1 aubergine
1 peer
1 glas witte wijn (optioneel)
1 liter groentebouillon
1 eetlepel balsamicoazijn
1 ui
3 tenen knoflook
zout en peper

Voor de garnituur:
handje geroosterde pijnboompitten
handje kruimelde zachte geitenkaas

Hoe maak je deze bijzondere risotto?
Begin met snijden: snij de paddenstoelen, de aubergine en de peer in blokjes en hak de ui en de knoflook fijn. Verhit vervolgens olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg na enkele minuten de risottorijst toe en bak deze op hoog vuur tot de rijstkorrels glanzen. Blus de risotto met het glas witte wijn, zet het vuur laag en laat sudderen. Voeg zodra het vocht bijna is opgelost wat van de groentebouillon toe en ga daarmee door tot de korrels beginnen te zwellen en gaar zijn. Gemiddeld duurt dit 20 minuten. Terwijl je risotto rustig aan het garen is, verhit je in een koekenpan olijfolie. Voeg de aubergine en de balsamicoazijn toe en laat het vocht verdampen. Voeg na vijf minuten, zodra de aubergine zacht begint te worden, de paddenstoelen toe en bak deze nog even mee. Proef je risotto en voeg wanneer deze gaar is de aubergine en de paddenstoelen toe, breng op smaak met zout en peper. Roer als laatst de peer er doorheen. Schep nu de risotto op de (het liefst voorverwarmde) borden en bestrooi met de gekruimelde geitenkaas en de geroosterde pijnboompitten. Een feestmaal!

Bron: IKBENIRISNIET humoristisch Lifestyle blog van een vrolijke Iris 

Summary
recipe image
Recipe Name
Risotto met paddenstoelen, aubergine en peer
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!