Print Friendly, PDF & Email

Een super vrolijke en prachtig roze variatie op de gebruikelijke humus. Leuk om je gasten mee te verrassen of om je broodje mee op te fleuren. Eens even wat anders!

Wat heb je nodig?
2 rode bieten (gekookt)
1 blik kikkererwten
2 teentjes knoflook
3 eetlepels sesamzaadjes of tahin
1 eetlepel komijn
½ citroen, geperst
1 eetlepel azijn (het liefst een fruitige zoals framboos of granaatappel)
3 eetlepels olijfolie
zout en peper


Hoe maak je deze bietenhumus?
Schil de bieten, snij ze in blokjes en haal de schil van de knoflookteentjes. Doe de bieten met de kikkererwten, de knoflook, de sesamzaadjes of tahin, de komijn, de azijn en het citroensap in een keukenmachine of blender en mix tot het een egale massa is. Proef en pas aan naar smaak met wat extra olijfolie voor de smeuïgheid en azijn, citroensap of zout en peper voor de smaak. Klaar!

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Summary
recipe image
Recipe Name
Rode bietenhumus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!