Rode salade met kool, rode biet en granaatappel
4 (80%) 2 vote[s]

Deze rode salade is niet alleen een wonderlijk feest op je bord maar geeft ook het ultieme detoxgevoel. De bittere rode kool met de zachte biet, de zure granaatappelpitjes en de zoete cranberries geven een totale smaak- en structuurbeleving. Ideaal als lichte maaltijd voor het sporten of als voedzame lunch. Vitamientjes gegarandeerd!

Wat heb je nodig?
Voor de quinoa-salade:
250 gram quinoa (het liefst rode)
2 rode bieten (gekookt)
1 granaatappel, de pitjes
½ rode kool (gesneden)

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel granaatappelsap
zout en peper

Voor de garnituur:
Handvol gedroogde cranberries

Hoe maak je deze kunstige quinoa?
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel terwijl je het sap opvangt. Meng de eetlepels olijfolie met het granaatappelsap, doe deze dressing door de rode kool en laat even intrekken. Schil en snij de rode bieten in blokjes en meng deze samen met de rode kool en de granaatappelpitjes door de quinoa, breng op smaak met zout en peper. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gedroogde cranberries. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Summary
recipe image
Recipe Name
“Rode salade met kool, rode biet en granaatappel” is geblokkeerd Rode salade met kool, rode biet en granaatappel
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!