Print Friendly, PDF & Email

Wat schreeuwt er nou meer comfort food dan een heerlijke romige stoof? Daarom delen wij vandaag deze hartverwarmende Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten. En wist je dat deze romige stoof helemaal plantaardig is? Dat komt mede door de nieuwe Blue Band 100% plantaardige kookroom! Deze kookroom is 100% plantaardig, en 100% lekker romig. Dat is pas comfort food!

Blue Band 100% plantaardige kookroom
Bij comfort food denk je natuurlijk meteen aan romige, verzadigende gerechten, gemaakt met bijvoorbeeld room en kaas. Niet bepaald de gerechten die makkelijk plantaardig te maken zijn. Maar nu gelukkig wel! Met de introductie van de Blue Band 100% plantaardige kookroom maakt Blue Band het je nog makkelijker om ook comfort food gerechten plantaardig te maken. Van oudsher weet Blue Band natuurlijk als de beste hoe romig moet smaken. Deze plantaardige kookroom heeft een milde smaak, en schenkt en kookt net als kookroom van zuivel. Het bindt goed en schift niet bij verhitting. Kan dus perfect gebruikt worden in koude en warme gerechten, zoals ook bij deze heerlijke romige wortelstoof, je proeft het verschil namelijk écht niet!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking Blue Band 100% plantaardige kookroom
2 el Blue Band Iedere dag vloeibaar
500 ml groentebouillon
500 g worteltjes
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1 el agavesiroop
1 blik (400g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
15 g verse koriander, grofgehakt

Voor de sticky hazelnoten
1 flinke theelepel agavesiroop
1 el Blue Band Iedere dag vloeibaar
40 g hazelnoten
Snuf zeezout

Serveertip: lekker met Turks brood!

Bereidingswijze

  1. Verhit de Blue Band Iedere dag vloeibaar in een braadpan. Snijd 100 gram van de worteltjes fijn, en bak dit vervolgens samen de ui minstens 10 minuten totdat deze glazig is geworden. Voeg dan ook de knoflook, agavesiroop en de specerijen toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voeg vervolgens de rest van worteltjes toe samen met de kikkererwten en de groentebouillon. Zet het vuur laag en laat dit een halfuurtje pruttelen. Kookt de saus te ver in? Voeg dan wat extra bouillon toe.
  3. Voeg nu ook de Blue Band 100% plantaardige kookroom toe en laat het mengsel al roerend een beetje indikken.
  4. Maak ondertussen de sticky hazelnoten: verwarm een klein pannetje op middelhoog vuur en doe hier de Blue Band Iedere dag vloeibaar en de agavesiroop in. Voeg nu de hazelnoten toe en bak dit 2-3 minuten totdat ze goudbruin worden. Laat ze daarna iets afkoelen.
  5. Garneer de Midden-Oosterse wortelstoof met de sticky hazelnoten en verse koriander. Eet smakelijk! 😉

 

Ga jij dit recept proberen? Wat is jouw favoriete vegan comfort food recept? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Romige Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)