Deze salade heeft voor mij de ultieme frisse uitstraling van de lente. De romanesco (groene bloemkool) is zo’n prachtige groente! Een plaatje op het bord en samen met de frisse dille super smaakvol. Met de avocado en het eitje erbij een gezonde en voedzame maaltijdsalade. Ik at hem zonder granen of brood, alleen in combinatie met de wokstukjes van ProViand. Aanrader!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 romanesco
1 blikje kikkererwten, gekookt
1 avocado
1 citroen, rasp
bosje lenteui
handvol dille
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1/2 citroen, het sap
1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel mosterd
1 teen knoflook, geperst
zout en peper
Voor de garnering:
1 eitje per persoon, gekookt of gepocheerd
Hoe maak je deze romanesco salade?
Begin met de dressing: meng de olijfolie met het citroensap, de azijn, de mosterd, de knoflook en zout en peper. Laat de kikkererwten in de dressing rusten terwijl je de rest van de salade maakt. Snij de roosjes van de romanesco en blancheer gedurende enkele minuten in kokend water waarna je de roosjes direct weer afkoelt. Snij de avocado in blokjes, snij de lenteui in ringetjes en snij de dille fijn. Meng de dressing met de kikkererwten door de romanesco, de avocado, de lenteui en de dille, voeg de citroenrasp toe en zout en peper naar smaak en meng opnieuw. Maak dan de eitjes zoals jij ze het lekkerst vindt! Ik ging voor een gekookt 6 minuten eitje, want ik ben (nog) niet zo goed in pocheren. Schep dan de salade op een schaal of op de borden, snij de eitjes open, bestrooi met zout en leg er bovenop. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Reactie verzenden