Print Friendly, PDF & Email

Deze salade is echt weer even anders dan anders: verse vijgen en geroosterde peer, helemaal passend bij de herfst. Homemade labne, oftewel yoghurtkaas met een krokant pistachekorstje en een zachte en verrassende lavendel-honingdressing. De labne is een klein werkje, maar dan heb je ook wat! Perfect voor een herfstige avond.

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 peren (1 per persoon)
6 vijgen
3 grote handenvol sla
olijfolie

Voor de labne: (dag van te voren maken!)
250 gram Griekse yoghurt
50 gram gepelde pistachenoten
zeezout

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel lavendelblaadjes (gewoon uit de tuin/park)
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
zout en peper

Hoe maak je deze herfstige salade met labne?
Dag van te voren: doe de Griekse yoghurt in een fijnmazige zeef en laat gedurende de nacht uitlekken in een notenmelkzak met daaronder een kom. Knijp zodra je gaat koken de zak stevig uit en gooi het water weg. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en maal ze in een keukenmachine fijn. Breng de uitgelekte yoghurt op smaak met zeezout en gebruik een theelepel om er balletjes van te maken. Rol door de pistache-crunch tot ieder balletje een laag je heeft en leg in de koelkast. Maak dan de dressing: met de olijfolie met de azijn, de mosterd en de honing en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de lavendelblaadjes toe, nadat je deze met je vingers gekneusd hebt of in een vijzel. Meng door de dressing en laat even staan. Snij dan de vijgen doormiddel, schil de peren en snij in achten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster eerst de vijgen met de open zijde naar beneden tot ze goudbruin zijn. Snij dan nogmaals doormidden. Rooster vervolgens de peren tot ook deze goudbruin zijn. Verdeel de slabladeren over de borden of leg op een grote platte schaal en schep voorzichtig de helft van de dressing erdoor. Beleg met de geroosterde vijgen en peren en besprenkel met de rest van de dressing. Verdeel tot slot de labne over de salade. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Delicious everyday, sweet, savoury, always vegetarian

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met vijgen, peer, pistache-labne en lavendeldressing
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!