Salade met wortel, zoete aardappel, spinazie en kokosyoghurt
Isabel Boerdam

Salade met wortel, zoete aardappel, spinazie en kokosyoghurt

maandag 21 september 2015
Onlangs ontdekte ik de kokosyoghurt van Abbot Kinneys. Wat een leuk product! Ik werd uitgedaagd om er iets hartigs mee te maken in plaats van de welbekende ontbijtjes met kokosyoghurt, dus ging ik aan de slag met deze herfstige salade. Gebruikt bij deze lauwwarme groente vormt de kokosyoghurt een heerlijke frisse dressing die net een hint van kokos achterlaat. Heerlijke herfstsmaken bij elkaar en een feestje op je bord.

Wat heb je nodig?
10 gekleurde wortelen (oranje, geel, paars)
2 zoete aardappels
2 grote handsinaasappels
2 grote handen jonge bladspinazie
1 granaatappel, de pitjes
250 ml kokosyoghurt van Abbot Kinneys

Hoe maak je deze salade met kokosdressing?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de wortelen in reepjes. Was de zoete aardappel en snij met de schil er nog aan in stevige plakken. Leg deze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. De baktijd kan per oven en afhankelijk van de dikte van je groenten een beetje verschillen. Schil ondertussen de handsinaasappels en parteer deze zodat je mooie stukjes krijgt, zonder velletjes. Haal vervolgens de pitjes uit de granaatappel. Verdeel dan de spinazie over de borden of leg dit op een mooie platte schaal. Verdeel zodra deze klaar zijn de zoete aardappelschijfjes over de spinazie. Laat de wortelen even uitlekken op een keukenpapiertje zodat ze ‘droog’ zijn en roer daarna 200 ml van de kokosyoghurt er doorheen. Verdeel de wortels samen met de kokosdressing over de salade. Maak af met granaatappelpitjes, zonnebloempitjes en nog een mooie schep kokosyoghurt er bovenop. Je bent klaar om te serveren!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

3 Reacties

Waar kan je deze bijzondere yoghurt kopen?

12:16 19 januari 2024

Hoi Ineke, de yoghurt is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten. Zo weet ik dat Aldi het verkoopt. Hiernaast is het eigenlijk in iedere natuurwinkel te koop :-)

12:16 19 januari 2024

Dank je wel Isabel. Mijn oplossing: de worteltjes niet omscheppen met kokosyoghurt maar een half uurtje laten marineren in een dressing met olijfolie, granaatappelsiroop, citroensap, gemberpoeder. Laten uitlekken, de salade maken zoals in het recept, met het schepje kokosyoghurt er bovenop. Een blijvertje!

12:16 19 januari 2024

Goed idee Inge, klinkt heerlijk!!

12:16 19 januari 2024

Salade met kokosyoghurt, wat een bijzonder recept! Subtiele, mooie smaken. Mis alleen een klein zuurtje, heb je daar een tip voor?

12:16 19 januari 2024

Dank Inge, leuk om te horen en goed dat je ook kritisch bent! Misschien kan je de sinaasappel mengen met wat citroensap? Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

12:16 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.