Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor een salade van waterkers, geroosterde bloemkool, venkel en dragon met gepaneerde geitenkaas!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
2 stuks geitenkaas
1 bakje panko broodkruim
1 bloemkool
2 stuks venkel
2 stuks rode ui
1 citroen, het rasp
6 takjes dragon
2 el citroensap
1 bosje peterselie
75 g waterkers
4 el olijfolie (extra vierge)
1 teen geperste knoflook
1 tl mosterd
olie, om mee te besprenkelen
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de gril erbij aan.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Verwijder het loof van de venkel en een klein stukje van de onderkant en snijd dan in dunne plakken. Halveer de uien en snijd in halve ringen. Meng de groenten met olijfolie, de knoflook, zout en peper en schuif in de oven. Houd het in de gaten, schep af en toe om en bak een beetje bruin en gaar in 20-25 minuten.
  3. Ga de dressing maken. Meng in een blender of met een staafmixer 4 el olijfolie (bij 4 personen), de takjes dragon, de helft van de citroenrasp, het citroensap en de mosterd. Verdun als nodig met een paar druppels water en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de panko op een bord en meng met wat zout en rijkelijk peper uit de molen. Haal dan de voorgesneden plakjes geitenkaas voorzichtig los uit het rolletje en wentel ze in de panko. Druk de panko een beetje aan. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak daarin de gepaneerde geitenkaasjes rustig bruin aan beide zijdes.
  5. Was de waterkers en verwijder alleen de dikke harde stelen. Was de peterselie en haal de blaadjes af. Drapeer waterkers en peterselie over de geroosterde groenten en druppel de dressing erover. Serveer direct met de geitenkaasjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade van waterkers, geroosterde bloemkool, venkel en dragon met gepaneerde geitenkaas
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!