Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Verrukkelijk vegan bakken: chococups in 3 verschillende smaken!

Ingrediënten
Voor 12 mini chococups

Voor de cups
250 g vegan chocolade

Voor de zonnebloemboter-jamvulling
130 g zonnebloempitboter of een andere notenboter
95 g zelfgemaakte frambozen-chiajam

Voor de tahin-karamelvulling
12 ontpitte medjooldadels
175 ml water
snuf zout
2 el tahin of 30 g notenboter naar keuze

Voor de munt-kokosvulling
110 g kokosboter
45 g kokosrasp
1 el rijst- of ahornsiroop, of een andere plantaardige vloeibare zoetstof
2-3 druppels pepermuntextract

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade in een steelpan of au bain-marie op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade volledig gesmolten is.
  2. Laat de chocolade afkoelen tot hij de consistentie van dunne room heeft of als een lint van je garde loopt. Giet dan 1 theelepel van de chocolade in een kleine siliconen muffinvorm. Draai de vorm langzaam rond of gebruik de achterkant van een lepel om de zijkanten met chocolade in te smeren. Zorg dat de bodem en zijkanten bedekt zijn met voldoende chocolade, anders heb je kans dat de vorm straks breekt. Herhaal met de overige vormen en zet ze in de vriezer.
  3. Voor de tahin-karamelvulling: doe alle ingrediënten in een blender en pureer ze zo glad mogelijk. Voor de munt-kokosvulling: meng alle ingrediënten in een kleine kom.
  4. Haal de chocoladecups uit de vriezer en controleer of de zijkanten dik genoeg zijn. Als dat niet zo is, voeg dan nog wat extra chocolade toe en zet ze opnieuw in de vriezer. Als de cups klaar zijn, kun je ze gaan vullen met de vulling die je lekker vindt. Vul de cup niet helemaal tot de rand, maar laat nog wat ruimte over voor de chocolade. Bedek alle cups met de rest van de gesmolten chocolade, breng eventueel nog een decoratie aan en zet ze dan in de koelkast of vriezer tot ze stevig genoeg zijn.
  5. Haal de chococups uit hun vormpjes en enjoy! Je kunt ze in een luchtdicht afgesloten bakje of weckpot maximaal 1 dag op kamertemperatuur, 1 week in de koelkast of 2 maanden in de vriezer bewaren.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

Verrukkelijk vegan bakken
Anthea Cheng
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016427
Prijs: €19.99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: chococups - 3 manieren
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!