Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: energieballetjes met zonnebloempitten en cacao, uit het kookboek Puur patisserie van Jennifer Hart Smith!

Ingrediënten
Voor 10 balletjes
1 uur en 10 minuten bereidingstijd

Voor de energieballetjes
100 g medjool dadels (of 100 g dadelpasta)
60 g zonnebloempitten
20 g havermeel
20 g cacao
2 snufjes zeezout
1 vanillestokje (naar keuze)
1 tl superfood (naar keuze: brandnetelpoeder, gerste- of tarwegraspoeder, pollen…)

Voor het glaceren met pure chocolade
100 g pure chocolade
1 tl kokosbloesemolie

Ter versiering
Pollen, stevia en korenbloemen of andere eetbare bloemen

Bereidingswijze

  1. Haal een uur voor je wilt beginnen met dit recept de pitten uit de dadels en laat ze weken in koud water. Heb je haast, dan kun je ze vervangen door dadelpasta en meteen doorgaan met het recept.
  2. Laat de dadels uitlekken en doe ze in de mengkom van een keukenmachine. Voeg de zonnebloempitten, het havermeel, de cacao en het zout toe. Schraap het vanillestokje uit, als je dat gebruikt, en doe het merg eveneens in de kom. Voeg het gekozen superfood toe. Pureer alles tot een glad en kleverig geheel.
  3. Vorm met je handen circa 10 balletjes van het dadelmengsel en bewaar ze ten minste 1 uur in de koelkast.
  4. Smelt de pure chocolade en de kokosbloesemolie en roer ze door elkaar. Doop met behulp van een houten prikker de energieballetjes met één kant in de gesmolten chocolade en decoreer ze met de pollen, stevia en bloemen. Leg de balletjes op een bord.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

Puur Patisserie
Jennifer Hart Smith
Uitgeverij: Citrus
ISBN: 9789493180062
Prijs: €24.95

Summary
recipe image
Recipe Name
Energieballetjes met zonnebloempitten en cacao
Published On
Total Time