Print Friendly, PDF & Email

Wij weten niet hoe het met jou zit, maar wij hebben eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag delen wij speciaal voor het Suikerfeest het recept voor Baghrir, duizengaatjes pannenkoeken volgens Marokkaans recept uit het kookboek Uit de keuken van Fatima van Fatima El Irari.

Ingrediënten
voor ongeveer 15 stuks
250 g fijn griesmeel
150 g bloem
32 g bakpoeder
8 g vanillesuiker
600 ml lauwwarm water
1 el kristalsuiker
1 el gedroogde gist
1 tl zout
honing

Bereidingswijze
1. Zeef de griesmeel, bloem, zout, bakpoeder, vanillesuiker, kristalsuiker en de gedroogde gist in een ruime kom. Mix de droge ingrediënten met een garde door elkaar. Giet de helft van het lauwwarme water in de kom en mix het mengsel met een staafmixer op hoge snelheid. Giet het overige water erbij en mix tot er een mooi vloeibaar beslag met bubbeltjes ontstaat. Gebruik een spatel voor de zijkanten en bodem van de kom. Dek daarna af met plasticfolie en een schone theedoek. Laat het beslag zeker 60 minuten rijzen op een warme plek.
2. Verwarm een koekenpan, schep een volle pollepel van het beslag in het midden en draai de pan in het rond. Bak de baghrir aan één zijde gaar tot de onderkant mooi goudbruin gekleurd is en er aan de bovenkant gaatjes zijn ontstaan. Plaats de gebakken baghrir op een ruim bord en dek af met een theedoek, zodat de bagrhir lekker warm en zacht blijft.
3. Serveer de baghrir warm met honing en een glaasje Marokkaanse muntthee.

Tip!
Is het beslag na het rijzen dikker geworden? Voeg dan 100 ml lauwwarm water toe en roer dat met behulp van een spatel door het beslag. Gebruik voor het afbakken van de baghrir een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Door de ontstane gaatjes zal de warmte naar boven stijgen en hierdoor wordt de bovenkant ook goed gaar. Je hoeft de baghrir dus niet om te draaien.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Uit de keuken van Fatima
Fatima El Irari
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Summary
recipe image
Recipe Name
Marokkaanse duizendgaatjes pannenkoeken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time