Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: tijgersoezen uit de Taartbijbel van Hans Spitsbaard!

Ingrediënten
Tijgerdeeg:
55 g boter
55 g suiker
60 g bloem

Soezenbeslag:
60 g volle melk
60 g water
4 g suiker
2 g zout
50 g boter, in blokjes
75 g bloem, gezeefd
2-3 eieren

Bereidingswijze

  1. Meng de boter met de suiker tot een zalvige massa. Voeg de bloem toe en kneed alles kort tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot ongeveer 2 millimeter dik. Leg de deegplak in de vriezer.
  2. Maak ondertussen het soezenbeslag. Breng de volle melk met het water, de suiker, het zout en boter in een steelpan aan de kook. Zorg ervoor dat de boter gesmolten is voordat het mengsel kookt. Haal, zodra het mengsel kookt, de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Roer net zo lang tot zich een stevige bal vormt.
  3. Plaats de pan terug op middelhoog vuur en gaar het deeg 1-2 minuten onder continu roeren. Deze stap is essentieel voor een goed soezenbeslag. Het deeg zal licht gaan aanbakken en een klein vetfilmpje krijgen.
  4. Doe het deeg direct in een andere kom en laat het een paar minuten afkoelen. Spatel het deeg in de tussentijd een paar keer door, zodat het gelijkmatig afkoelt. Als je de eieren toevoegt terwijl het deeg nog te warm is, krijg je roerei.
  5. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 8 millimeter doorsnede. Spuit kleine soesjes van 3,5 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Hanteer een minimale tussenruimte van 3 centimeter. De soesjes zullen tijdens het bakken namelijk aanzienlijk uitzetten.
  6. Neem de bevroren plak tijgerdeeg uit de vriezer en verwijder het bovenste vel bakpapier. Steek er met een ronde steker van ongeveer 3,5 centimeter doorsnede ronde plakjes uit. Leg de plakjes tijgerdeeg op de soezen.
  7. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en zet de oven uit. Na 10-15 minuten beginnen de soezen te rijzen en te kleuren. Zet de oven weer aan op 170 ºC en bak de tijgersoezen in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Taartbijbel
Auteur: Hans Spitsbaard
Uitgeverij: Carrera
Prijs: €31,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Tijgersoezen
Published On
Preparation Time
Cook Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!