Beoordeel dit artikel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: sinaasappel-ricottasoufflés uit het kookboek Modern Baking van Donna Hay.

Ingrediënten
Voor 4 stuks
ongezouten boter, gesmolten, om in te vetten
55 g fijne kristalsuiker
30 g ongezouten boter, extra
35 g bloem
125 ml melk
80 g poedersuiker, plus extra om te bestuiven
3 eidooiers
2 theelepels fijngeraspte sinaasappelschil
1 theelepel vanille-extract
240 g verse stevige ricotta
4 eiwitten, op kamertemperatuur

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de bodem en wanden van vier ovenvaste ramequins (soufflébakjes) van 250 ml met gesmolten boter en bestrooi met 1 eetlepel kristalsuiker.
2. Verwarm de extra boter in een kleine sauspan op laag vuur en roer tot de boter is gesmolten.
3. Voeg de bloem toe en verwarm al roerend 2 minuten. Draai het vuur naar matig, voeg geleidelijk de melk toe en klop tot een gladde massa.
4. Verwarm al roerend 2 minuten of tot je een heel dik mengsel hebt. Zet in een grote kom 10 minuten in de koelkast of tot het stevig is. Voeg de poedersuiker, eidooiers, vanille, ricotta en sinaasappelrasp toe aan het bloemmengsel en roer goed door.
5. Klop de eiwitten in de mengkom van een keukenmachine tot er zachte pieken vormen. Voeg geleidelijk de resterende kristalsuiker toe en klop tot je een dikke massa hebt. Voeg het eiwitmengsel in drie porties toe aan de ricottamassa en spatel voorzichtig om. Verdeel over de ramequins en strijk glad af met een mes. Haal je vinger op 5 mm diep langs de binnenrand van de ramequins. Zet de soufflés op een bakplaat en bak 22–25 minuten of ze gerezen en licht goudbruin zijn.
6. Bestuif met poedersuiker en dien onmiddellijk op.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Modern Baking
Donna Hay
Uitgeverij: Het Spectrum
ISBN: 9789000360550
Prijs: €35,-

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: sinaasappel-ricottasoufflés
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!