Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (4 stemmen)

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen en omdat inmiddels het summer body zijn taak heeft volbracht, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag een perfect passend recept bij deze tijd: Speculoos cheesecake uit het boek Cheesecake van Sabine Koning!

Wat heb je nodig?
Bodem
200 g koffieleutjes
75 g boter

Cheesecakebeslag
600 g naturel roomkaas
125 g crème fraîche
150 g kristalsuiker
50 g Speculoospasta
1 el koek- en speculaaskruiden
1 tl vanille-aroma
3 eieren + 1 eidooier
1 el maizena

Decoratie
100 g Speculoospasta
koffieleutjes

Extra nodig
springvorm 20 cm

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de hele springvorm met bakpapier. Zet ook een ovenbestendige schaal gevuld met water alvast onder in de oven, deze heb je zo nodig bij het bakken.
  2. Maal de koffieleutjes fijn in de foodprocessor en smelt ondertussen vast de boter. Voeg beide ingrediënten samen, schep even goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
  3. Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de crème fraîche, kristalsuiker, Speculoospasta, koek- en speculaaskruiden en vanillearoma romig. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier en maizena. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
  4. Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.
  5. Schep de volgende dag de Speculoospasta in een steelpannetje en verwarm een klein beetje zodat de spread beter smeerbaar is.
  6. Smeer de bovenkant van de cheesecake helemaal in met de Speculoospasta en decoreer de cheesecake met hele en verkruimelde koffieleutjes.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Cheesecake
Auteur: Sabine Koning
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: €20,-

Summary
recipe image
Recipe Name
Speculoos cheesecake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time