Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag een voorjaarstaart met vers lentegroen uit het kookboek Puur patisserie van Jennifer Hart Smith!

Ingrediënten
Voor 6 personen
2 uur bereidingstijd

Voor de taartbodem
210 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
1 ei
15 g fijne kristalsuiker
2 snufjes zout
25 g koud water (voor de gewenste textuur)
aromatische kruiden en eetbare bloemen: munt, dille, koriander, tijm, venkel, viooltjes, geurgeranium, vlierbloesem…

Voor de ganache
300 g vloeibare slagroom
Een handvol aromatische planten naar keuze: hondsdraf, munt, vlierbloesem, dragon, koriander, jonge lindeblaadjes…
20 g aardappelzetmeel
150 g witte chocoladedruppels of een reep

Bereidingswijze

  1. Breng een dag van tevoren de slagroom in een steelpan aan de kook met een handvol aromatisch plantenmateriaal. Laat 30 minuten trekken en zeef de room dan.
  2. Los het aardappelzetmeel op in deze room. Verwarm alles al roerend op laag vuur tot de room indikt. Schenk dit mengsel over de witte chocolade in een kom. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is en klop alles nog even glad met een staafmixer. Dek af met plasticfolie en zet de ganache een nacht op een koele plek.
  3. Kneed op de dag dat je gaat bakken de bloem en boter op een met bloem bestoven werkblad met je vingertoppen tot een deeg met een zanderige textuur en maak een kuiltje in het midden.
  4. Klop in een roestvrij stalen kom het ei met de suiker en het zout tot de korrels oplossen en schenk dit mengsel in 3 porties in het kuiltje van de bloem. Voeg een beetje water toe voor de gewenste textuur. Kneed alles met de hand tot een glad deeg. Rol het deeg alvast enigszins uit op een bakplaat en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg verder uit (1 cm dik) en verdeel de bloemen en blaadjes erover. Rol er voorzichtig over met de deegroller zodat ze goed aan het deeg blijven plakken. Druk het deeg in een taartvorm van 20 cm en bak de taartbodem 20 minuten in de oven.
  6. Klop de ganache die je de vorige dag hebt gemaakt op met een garde of mixer. Spuit de ganache op de taartbodem. Decoreer als je wilt met nog wat verse kruiden.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

Puur Patisserie
Jennifer Hart Smith
Uitgeverij: Citrus
ISBN: 9789493180062
Prijs: €24.95

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: voorjaarstaart met lentegroen
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!