Print Friendly, PDF & Email

Deze pasta is door de toevoeging van aardpeer weer eens wat anders dan ‘standaard’ pasta’s! Aardpeer is verkrijgbaar in de winter periode van november tot ongeveer eind maart. Aardpeer heeft een nootachtige, zoetige smaak en samen met de tijm, knoflook en peterselie geeft dat een bijzondere smaak. Voeg nog wat kookroom toe voor de romigheid en je pasta is binnen no time klaar!

Wat heb je nodig? 
Voor 2 personen
2 eetlepels olijfolie
150 gram Penne pasta
750 gram aardperen
1 teentje knoflook
2 theelepels gedroogde tijm
verse peterselie naar smaak
1.5 dl kookroom
peper
Parmezaanse kaas ter garnering

Hoe maak je het?
Volg de instructies op de verpakking voor het bereiden van de penne pasta. Schil de aardpeer en snijd ze daarna in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en de teentjes knoflook in een pan en voeg de aardpeer hier aan toe, samen met de gedroogde tijm. Laat dit vijf minuten zacht stoven met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng het geheel op smaak met peper. Laat het nog even zachtjes inkoken. Wanneer de saus te dik is kan je er nog voor kiezen om twee eetlepels kookvocht van de pasta aan de saus toe te voegen. Giet de pasta af. Roer de penne door de saus. Ter garnering voeg als laatste de peterselie toe en bestrooi het bord met Parmezaanse kaas. 

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op Facebook, Twitter of de website. We zijn benieuwd!

Summary
Snelle pasta: met aardpeer en tijm
Article Name
Snelle pasta: met aardpeer en tijm
Description
Deze pasta is door de toevoeging van aardpeer weer eens wat anders dan 'standaard' pasta's! Aardpeer heeft een nootachtige, zoetige smaak en samen met de tijm, knoflook en peterselie geeft dat een bijzondere smaak.
Author