Deze pasta is speciaal voor mijn broer, geïnspireerd op de pasta die hij in Rome voor mij kocht. Een heerlijke frisse pasta, met een lichtgroene saus op basis van avocado en citroen, met cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Heerlijk lauwwarm te eten, ook voor de lunch!
Ingrediënten
Voor 2 personen
150 gram pasta
1 avocado
sap van ½ citroen
100 gram cherrytomaatjes
½ flesje sojaroom
Peper naar wens
Pijnboompitjes naar wens
Combineer eventueel met een veldslasalade.
Bereidingswijze
Stap 1: Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking .
Stap 2: Maak de avocado schoon en pureer deze in een staafmixer met de citroensap tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper.
Stap 3: Doe de saus in een pan en zet deze op laag vuur aan, voeg de sojaroom toe en laat heel zachtjes pruttelen.
Stap 4: Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in halfjes en voeg deze daarna toe aan de saus.
Stap 5: Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus.
Stap 6: Garneer met pijnboompitjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Klinkt lekker, maar de cherrytomaatjes staan niet op de foto?
Die hebben we later nog toegevoegd, was nóg lekkerder 😉