Deze pasta is speciaal voor mijn broer, geïnspireerd op de pasta die hij in Rome voor mij kocht. Een heerlijke frisse pasta, met een lichtgroene saus op basis van avocado en citroen, met cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Heerlijk lauwwarm te eten, ook voor de lunch!

Ingrediënten
Voor 2 personen
150 gram pasta
1 avocado
sap van ½ citroen
100 gram cherrytomaatjes
½ flesje sojaroom
Peper naar wens
Pijnboompitjes naar wens

Combineer eventueel met een veldslasalade. 

Bereidingswijze
Stap 1: Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking .
Stap 2: Maak de avocado schoon en pureer deze in een staafmixer met de citroensap tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper.
Stap 3: Doe de saus in een pan en zet deze op laag vuur aan, voeg de sojaroom toe en laat heel zachtjes pruttelen.
Stap 4: Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in halfjes en voeg deze daarna toe aan de saus.
Stap 5: Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus.
Stap 6: Garneer met pijnboompitjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
Snelle pasta: avocadosaus
Article Name
Snelle pasta: avocadosaus
Description
Dit is een heerlijke frisse pasta, met een lichtgroene saus op basis van avocado en citroen, met cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!