Print Friendly, PDF & Email

Wil jij deze Valentijnsdag iemand verrassen? Met het gezegde ‘liefde gaat door de maag’ zijn wij het natuurlijk helemaal eens, dus duik de keuken in en probeer een van onze baksels! Wij kijken heel erg uit naar deze momenten waarop je je partner, vrienden of familie kunt verrassen. Daarom delen wij drie heerlijke recepten waarmee je zeker indruk zal maken. Met dit eerste recept maak je prachtige lactosevrije soezen met Zwitserse room en chocoladeglazuur.

Ingrediënten
voor 15 soezen

Soezendeeg
50 ml plantaardige melk
50 ml water
50 g boter
¼ tl zout
50 g bloem
2 eieren

Zwitserse room
250 ml plantaardige slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
50 g suiker
2 eidooiers
45 g maizena
1 vanillestokje
500 ml plantaardige melk

Chocoladeglazuur
200 g pure chocolade
100 ml plantaardige slagroom
100 g poedersuiker

Garnering 
gevriesdroogde vruchten
geraspte kokos

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
2. Begin met het maken van je soezendeeg. Doe hiervoor melk, water, boter en zout in een pan en verwarm zachtjes zodat de boter gaat smelten. Laat het kort koken en voeg daarna de bloem in een keer toe en roer dit goed door. Het deeg moet nu 2-3 minuten ‘garen’. Je merkt vanzelf dat het deeg stopt met plakken aan de bodem en een bal vormt. Doe het deeg dan in een andere kom en laat even afkoelen. Daarna voeg je de eieren een voor een toe. Zorgt dat je na het eerste ei het mengsel eerst goed doorroert voordat je het volgende ei toevoegt.
3. Schep met twee lepels ronde bolletjes van het deeg op een bakplaat met bakpapier of spuit bolletjes met een spuitzak. Zet de soezen 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.
4. Begin nu met het maken van de banketbakkersroom. Snijd de vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Doe dit met 450 ml van de plantaardige melk en de suiker in een pannetje en breng zachtjes aan de kook.
5. Meng in een kom de maizena, de overige melk en de eidooiers tot een glad mengsel. Voeg een klein beetje van de warme melk met suiker toe aan dit mengsel en klop dit goed door. Voeg dit mengsel daarna toe aan het pannetje met de rest van de warme melk met suiker en laat dit even koken totdat het dik begint te worden.
6. Stort je banketbakkersroom op een bord of diepe schaal en leg hier vershoudfolie overheen. Laat het afkoelen in de koelkast.
7. Klop nu de slagroom stijf met wat slagroomversteviger. Meng daarna de slagroom met de banketbakkersroom wanneer deze is afgekoeld; je Zwitserse room is nu klaar. Doe dit in een spuitzak of bijvoorbeeld in een stevig boterhamzakje en knip daar straks het hoekje vanaf.
8. Snijd de gevriesdroogde vruchten alvast in kleine stukjes.
9. Maak kleine gaatjes in de onderkant van de soesjes zodat je hier zometeen het slagroommengsel in kunt spuiten.
10. Voor het chocoladeglazuur doe je de slagroom, pure chocolade en poedersuiker in een hittebestendige kom. Dit verwarm je au bain-marie (dus op een pan kokend water, zonder dat de kom het water raakt) op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Haal de pan daarna van het vuur.
11. Nu kun je de soezen gaan vullen. Doe de punt van je spuitzak in het gaatje aan de onderkant en vul de soezen.
12. Daarna dip je de bovenkant van de soezen in de chocolade, leg je ze op een bord en garneer je ze met het gevriesdroogde fruit, de geraspte kokos en eventueel andere garnering.

Heb jij deze heerlijke soezen geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, op Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Soezen met Zwitserse room en chocoladeglazuur (lactosevrij)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!