Print Friendly, PDF & Email

Fermenteren is het inmaken van groenten waardoor je het langer kan bewaren, en het ook nog eens veel gezonder wordt! Soms koop je al gefermenteerde groenten, zoals zuurkool, maar het zelf maken is een hele leuke manier van je groenten langer houdbaar maken! Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis vertelt hoe je groene tomaten kan fermenteren.

Ingrediënten
4 g zwarte peperkorrels (1 tl), gekneusd
3 g korianderzaad (1 tl)
3 g mosterdzaad (1 tl)
1 kg groene tomaten
1 bosje radijsjes
paar takjes verse peterselie
paar takjes verse basilicum
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 liter water
50 g zout
Verder nodig
grote steriele weckpot van 1500 ml

Bekijk ook de video van dit recept op Koken met Kennis!

Bereidingswijze
Stap 1: Rooster de specerijen even in een droge steelpan tot ze hun geur afgeven (gebruik geen olie of boter).
Stap 2: Was de groene tomaten en maak de radijsjes schoon.
Stap 3: Stapel de groenten in een grote steriele* weckfles (of verdeel over meerdere kleine). Stop de kruiden, knoflook en specerijen ertussen.
Stap 4: Los  met een garde het zout op in het water. Schenk het bij de groenten in de pot tot deze helemaal onder staan. Je kunt de groenten onder het zoute water drukken met behulp van een klein potje water wat je er bovenop zet.
Stap 5: Laat de pot met groenten 5 dagen fermenteren op kamertemperatuur. Sluit de pot niet met het deksel maar hou het potje met water erop. Er mogen geen tomaten of radijsjes boven het water uitsteken, anders gaan ze bederven.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Zelf groene tomaten fermenteren
Article Name
Zelf groene tomaten fermenteren
Description
Fermenteren is het inmaken van groenten waardoor je het langer kan bewaren, en het ook nog eens veel gezonder wordt! Soms koop je al gefermenteerde groenten, zoals zuurkool, maar het zelf maken is een hele leuke manier van je groenten langer houdbaar maken!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!