Print Friendly, PDF & Email

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Penne all’Arrabiata.

Penne all’Arrabiata
Penne all’Arrabiate is een pastarecept op basis van een vegetarische tomatensaus en een klassieker in de Italiaanse keuken. Het woord ‘arrabiata’ betekent in het Nederlands boos of kwaad en als je de saus proeft, weet je precies waarom. In de saus zit namelijk een of meerdere Spaanse pepers verwerkt om voor een extra scherpe smaak te zorgen. De saus kan hierdoor wat boosaardig overkomen. Ook in dit recept blijkt maar weer eens dat met een paar simpele ingrediënten een heerlijk vegetarisch recept kan worden bereid.

Ingrediënten

    • 300 tot 350 gram penne
    • 2 tenen knoflook
    • olijfolie
    • 400 gram gepelde tomaten
    • 1 of 2 Spaanse pepers
    • zeezout
    • een paar blaadjes basilicum
    • Optioneel: pecorino Romano

 

Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie heet is, doe je de fijn gesneden tenen knoflook samen met de Spaanse peper in de pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 minuten, zodat de smaken goed loskomen. Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan en breng je het geheel gelijk op smaak met wat zeezout. Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen, zodat alle smaken zich mooi kunnen ontwikkelen. Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in het kookwater en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking ‘al dente’. Dit houdt in dat de pasta niet door en door gaar moet worden gekookt, maar een lekker bite heeft. Daarna giet je de pasta af en roer je er gelijk wat saus doorheen. Serveer de pasta met wat gerapte kaas en een blaadje basilicum. Buon appetito!

alles_over_italiaans_eten_ZKWArtikel geschreven in samenwerking met AllesOverItaliaansEten.nl

AllesOverItaliaansEten.nl
AllesOverItaliaansEten.nl is een recepten website met louter echte authentieke Italiaanse recepten. Naast Italiaanse recepten vind je ook veel informatie over alle Italiaanse wijnstreken en de belangrijkste wijnen per regio. Verder worden ook typische Italiaans producten omschreven zoals olijfolie, balsamico en truffel. Op een Italiaanse recepten website mag dit natuurlijk niet ontbreken.

Summary
recipe image
Recipe Name
Italiaans recept voor pasta arrabiata
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0.51stargraygraygraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!