Print Friendly, PDF & Email

De meeste van jullie kennen inmiddels de ‘gratis online detoxweek’ die ik tweejaarlijks met De Hippe Vegetariër organiseer. Die week begint altijd met een enorme berg groente en fruit, en daarna zeven dagen lang juicen, blenden en shaken. Goed te doen, maar naast je werk toch best een gedoe. Daarom vond ik het super leuk toen Juizs mij vroeg om hun kant en klare detox te testen: ‘Juizs Till Dinner’.

IMG_2817Juizs Till Dinner 3 dagen
Nu ik inmiddels zelf al drie detoxweken heb meegemaakt, is drie dagen detoxen natuurlijk goed te doen – zeker wanneer je savonds gewoon mag eten! Toch merkte ik dat het me zwaarder viel dan ik dacht, juist omdat ik me op de detoxweek van De Hippe Vegetariër al weken van te voren mentaal voorbereid. Nu leefde ik een weekendje redelijk gezond (afbouwen) en schoot op maandagochtend m’n spinazie-sapje naar binnen: mijn detox was begonnen. Drie dagen geen suiker, koffie, alcohol en alles zo natuurlijk mogelijk. Groente, water, groente, groene thee en fruit. Een goede manier om jezelf – wanneer je weer eens in een wat ‘ongezondere’ fase zit – weer even op het rechte pad te zetten en in één keer kortemette te maken met je gegroeide behoefte aan zoetigheid en je gewenning aan te veel opscheppen savonds. Ondanks de overhaaste start overwon ook deze keer de doorzetter in mij, want ik heb me 100% braaf aan het programma gehouden. Oké, eerlijk is eerlijk, ik ben geen enorme ster met opbouwen, want op donderdag kreeg ik een onmiskenbare chocolade-eetbui waar ik aan toegegeven heb. Pure Raw Chocolate uit Equador, dat dan weer wel.

Moeiteloos detoxen
Hoe gaat het in zijn werk? Super gemakkelijk eigenlijk. Je bestelt je Juizs pakket, keuze uit 3 of 5 dagen detoxen en ‘Till Dinner’ of ‘All Day’. Mijn Juizs Till Dinner van 3 dagen kost 64,95 voor de hele detox. Vervolgens krijg alles netjes thuis geleverd: vier sappen (‘liquid salads’) per dag, koud geperst met de slowjuicer en daarna met ‘shock freeze’ direct ingevroren om alle vitamines, mineralen en versheid te behouden. In de vriezer blijven de sapjes lang goed, zodra je ze eenmaal ontdooit hebt nog twee tot drie dagen. Dus het enige waar je je druk over moet maken is wanneer je welk sapje uit de vriezer haalt: appeltje eitje! Daarnaast voorziet Juizs je van een flesje detox water met een smaakje (grapefruit-peterselie bijvoorbeeld of komkommer), om je te stimuleren voldoende water te drinken om de afvalstoffen af te voeren. En tot slot een online receptenboekje met tips om savonds een gezonde maaltijd te kiezen en tips en tricks om de kuur op een goede manier vol te houden en weer op te bouwen.

Liquid Salads
De sapjes van Juizs, ook wel Liquid Salads genoemd (leuke naam!), bestaan voornamelijk uit groenten met een klein beetje fruit. Geen enorme ingrediëntenlijst, altijd minder dan tien, zodat je daadwerkelijk iedere smaak kan proeven. Tijdens de driedaagse Juizs Till Dinner Detox mocht ik dagelijks vier sapjes: om dezelfde tijden dezelfde soorten. Dus om 09.00 ‘Spinach’, om 11.00 ‘Basil’, om 13.00 ‘Beetroot’ en om 15.30 ‘Carrot’, allemaal vrolijke flesjes van 240 milliliter. Groot pluspunt: alle sapjes zijn echt lekker en die belofte van pure smaken wordt helemaal waar gemaakt. Wel zit werkelijk in ieder sapje de combinatie van appel en limoen als toevoeging, wat ze dus heel toegankelijk maakt en goed vol te houden voor de beginnende detoxers, maar voor mij als ‘ervaren detoxer’ een beetje te mild. Hoewel ik die broccoli-venkel-andijvie-kool-knoflook-rode peper combinaties van mijn specialist Jessie Kuipers lang niet altijd kan waarderen, heb ik daarmee wel echt het gevoel dat ik mijn lichaam een kick geef en kennis laat maken met iets nieuws. Bovendien is ieder sapje in mijn kuur ongeveer 400-500 ml en dat scheelt toch behoorlijk in mijn honger tussen de sapjes door. Tot slot zijn bij mij iedere dag de sapjes anders en dat maakt me wel steeds nieuwsgierig: it keeps you going. Maar daarbij moet ik wel vermelden dat ik me op deze Liquid Salads echt kon verheugen en in mijn eigen geval niet altijd…

Diner en sporten
Bij deze kuur van Juizs Till Dinner mocht ik dus avonds wel eten. Hierbij was de belangrijkste voorwaarde: een vegetarische maaltijd. Nou, laat dat nu geen probleem zijn! Ik heb me geprobeerd te beperken tot avondmaaltijden zonder tarweproducten en zuivel, dus vooral salades met peulvruchten, groenten en noten of zaden, en soep. Prima te doen voor mij. Een groot voordeel: je hebt iets om de hele dag naar uit te kijken (savonds lekker warm eten!) en je hebt voldoende energie om de volgende ochtend wél te gaan sporten. Want dat is iets dat ik altijd enorm mis tijdens m’n eigen detoxweek: na twee/drie dagen heb ik te weinig puf om nog te sporten. Doordat ik nu savonds normaal at had ik de volgende ochtend ook ‘normale’ energie en heb ik dus iedere dag van mijn detox gewoon mijn klasjes gevolgd: Body Pump, Spinning en SuperCircuit. Dan voel je je echt dubbel zo goed!

Ben jij benieuwd geworden naar deze kant en klare detox van Juizs? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Juizs, www.juizs.nl

IMG_2841

Summary
recipe image
Recipe Name
Juizs: kant en klare detox + WINACTIE
Published On