Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie het recept voor een heerlijk bijgerecht: Sambal Goreng Tempeh – gekruide tempeh!

Ingrediënten
Voor 2 personen
¼ blok tempeh
2 teentjes knoflook, fijngehakt
30 g taugé
2 eetlepels ketjap manis
100 ml groentebouillon
1 fijngesneden ui
2 schijfjes gember
1 prei
3 eieren, losgeklopt
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempeh in blokjes, de ui fijn, de gember in schijfjes, en de prei (gewassen) in ringen.
  2. Fruit de ui en de gember met olie in een koekenpan voor ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de blokjes tempeh, prei en taugé toe en bak dit 5 minuten.
  3. Voeg de ketjap en geklutste eieren toe en meng het voorzichtig.
  4. Voeg als laatst de bouillon toe en roer het geheel door tot de bouillon opgenomen is.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95

Summary
recipe image
Recipe Name
De Indonesische keuken: Sambal Goreng Tempeh
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!