Beoordeel dit artikel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta uit het kookboek Modern Baking van Donna Hay.

Ingrediënten
Voor 10 stuks
160 g volkoren zelfrijzend bakmeel, gezeefd
30 g amandelmeel
560 ml ongezoete amandelmelk
2 eieren
ongezouten boter, gesmolten, om in te vetten
90 g honing, voor erbij
kaneel, om te bestuiven

Voor de geklopte ricotta
480 g verse stevige ricotta
1 theelepel vanillepasta of vanille-extract

Bereidingswijze

1. Doe het bakmeel en amandelmeel in een grote kom. Meng de amandelmelk en eieren in een middelgrote maatbeker met een garde. Voeg het melkmengsel geleidelijk toe aan het meelmengsel en klop tot een glad beslag.
2. Dek de kom af met plasticfolie en laat 20 minuten staan.
3. Verwarm een kleine anti-aanbakpan op matig vuur en kwast in met de boter. Doe voor elke crèpe 60 ml beslag in de pan en draai de pan voorzichtig, zodat de hele bodem bedekt raakt. Vet de pan tussendoor zo nodig opnieuw in.
4. Bak de crèpes 4 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en houd warm. Klop de ricotta met de vanille in een middelgrote kom tot een gladde massa.
5. Schep op elke crèpe geklopte ricotta en bedruip met honing. Bestuif met kaneel en dien op.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Modern Baking
Donna Hay
Uitgeverij: Het Spectrum
ISBN: 9789000360550
Prijs: €35,-

Summary
Sinner Saturday: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta
Article Name
Sinner Saturday: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta
Description
Vandaag delen wij een recept uit het nieuwste boek van Donna Hay Modern Baking: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!