Print Friendly, PDF & Email

Je kent ze vast wel, van die chocolade cups gevuld met pindakaas. Ik ben er gek op, maar erg verantwoord zijn ze niet. Gelukkig kun je deze stuffed chocolate cups heel makkelijk zelf maken en dan kun je zelf kiezen waar je ze mee vult. Ik ging voor pindakaas, sticky toffee en kokos-framboos. Nog steeds niet zo gezond, maar wel een stuk natuurlijker én ontzettend lekker!

Wat heb je nodig?
Voor ± 6 cups
100 gram extra pure chocolade

Voor de pindakaasvulling
3-6 tl pindakaas

Voor de sticky toffee vulling
1 1/2 el amandelpasta
6 dadels
1 tl amandelmelk
1/4 tl vanille
snufje zout

Voor de kokos-frambozenvulling
handje frambozen
3 el geraspte kokos
optioneel: kokosbloesemsuiker

Extra benodigdheden
Siliconen muffinvormpjes

Hoe maak je het?
1. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie.
2. Zet zes (siliconen) muffinvormpjes klaar. Verdeel een eetlepel gesmolten chocolade over de bodem van de vormpjes. Zet in de koelkast om te harden.
3. Ondertussen kun je de vulling bereiden. 
Voor de sticky toffee vulling pureer je alle ingrediënten tot een dikke, kleverige pasta. Als de dadels erg hard zijn, kun je deze het beste van tevoren tien minuten lang in heet water laten weken.
4. Voor de kokos-frambozenvulling prak je de frambozen fijn. Meng deze met de geraspte kokos. Vul eventueel aan met meer geraspte kokos als het wat waterig blijft. Proef of het mengsel nog wat kokosbloesemsuiker nodig heeft.
5. Haal de muffinvormpjes uit de koelkast en schep een halve tot een hele theelepel van de pindakaas, sticky toffee of van het kokos frambozenmengsel in het midden. Druk goed aan met je vingers. Een tip is om je vingers vochtig te houden, zodat de vulling niet blijft plakken.
6. Verdeel en verspreid de rest van de chocolade over de vormpjes en laat deze in de koelkast of op kamertemperatuur harden. Wanneer de chocolade hard is, kun je ze uit de vormpjes verwijderen en opeten!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
TRENDING: 3x stuffed chocolate cups
Article Name
TRENDING: 3x stuffed chocolate cups
Description
Je kent ze vast wel, van die chocolade cups gevuld met pindakaas. Ik ben er gek op, maar erg verantwoord zijn ze niet. Gelukkig kun je deze stuffed chocolate cups heel makkelijk zelf maken en dan kun je zelf kiezen waar je ze mee vult. Ik ging voor pindakaas, sticky toffee en kokos-framboos!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!