Print Friendly, PDF & Email

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Padron Pimientos, oftewel heerlijke lichtpittige groene pepers die je zo van het steeltje kunnen happen.

Padrón pepers 
Padrón pepers zijn een soort van paprika van de gemeente Padrón in de provincie A Coruña in het noordwesten van Spanje. Het zijn kleine paprika’s met een kleur variërend van helder groen tot geelachtig groen. Afhankelijk van de hoeveelheid water en het zonlicht kunnen de paprika’s scherp of juist mild zijn. Een heerlijke tapasborrel, ook zeer geschikt voor vegetariërs.

Ingrediënten:
– Padrón Pimientos
– Sojaolie
– Zeezout
– Olijfolie extra virgin

Bereidingswijze:
Hoeveelheden bij dit gerecht zijn naar smaak. Verwarm de sojaolie tot 180 graden. Frituur de Padrón pepers niet langer dan dertig seconde totdat zij een beetje wit uitslaan. Leg op een keukenpapiertje om het overtollige vet te verwijderen. Serveer in een schaaltje met een flinke snuf zeezout en besprenkel met olijfolie.

Recept van restaurant Mercat

Restaurant Mercat AmsterdamMercat
In het karakteristieke Panama-gebouw vind je Mercat. Een Spaans getint restaurant met een levendige sfeer en een unieke ambiance op het grensvlak van traditioneel en modern. Zowel binnen in de bar als in het restaurant, als buiten op het grote terras kan je genieten van het beste wat de Spaanse keuken te bieden heeft: tapas, pinchos, tortillas en paella’s. Je kan je eigen feestmenu samenstellen! Wil je een avond lang genieten van goede rode wijn en Spaanse tapas? Keuze genoeg! Wil je echter genieten van een meergangen-menu? Dat kan natuurlijk ook. Een aanrader!

Mercat, Oostelijke handelskade 4 Amsterdam, 020 344 6424, www.mercat.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Spaanse keuken: Padrón Pimientos
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)