Print Friendly, PDF & Email

Het perfecte voorbeeld van comfort food: spaghetti met balletjes! Voor het recept van vandaag doken we de keuken in met het plantaardige gehakt van Naturli #nospon. Misschien kennen jullie dit product al van de review die wij hierover schreven. Makkelijk, veganistisch en boordevol groenten. Ga jij deze spaghetti maken?

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 grote wortel
1 grote ui
2 knoflookteentjes
400 g Naturli vegan gehakt
een plukje peterselie
zout en peper
300 g volkoren spaghetti
2 el olijfolie
½ groentebouillonblokje
1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
1 el tomatenpuree

Bereidingswijze

  1. Schil de wortel en rasp hem fijn. Doe de rasp in een kom.
  2. Pel de uien en knoflook en snijd ook deze fijn. Voeg de helft van de fijngesneden uien en knoflook toe aan de kom. Snijd ook de peterselie en voeg deze samen met het gehakt toe aan de kom.
  3. Kneed het gehakt en vorm hier balletjes van. Zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
  4. Kook in de tussentijd de spaghetti gaar en giet af.
  5. Verhit twee el olijfolie in een pan en voeg hier het uitje en de knoflook aan toe. Bak glazig. Voeg hierna de balletjes toe en braad ze ongeveer 5-10 minuten totdat ze stevig zijn.
  6. Voeg de gezeefde tomaten, het verkruimelde bouillonblokje en de tomatenpuree toe. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken.
  7. Voeg tot slot de spaghetti en balletjes toe aan de pan. Schep om met een spatel en vul vier borden met spaghetti en balletjes.

Tip! 
Lekker met wat veldsla en cherrytomaatjes ter garnering.

Heb jij deze spaghetti gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spaghetti met vegan gehaktballetjes
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!