Springrolls met gegrilde kurkuma-tofu en dip
Mariëlle van Stek

Springrolls met gegrilde kurkuma-tofu en dip

maandag 08 juli 2019
We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor springrolls met gegrilde kurkuma-tofu en dip. 

Dit recept voor springpolls komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Dit zijn lekkere en lichte springrolls, die er ook nog heel mooi uitzien! Bovendien zijn de groenten heel gezond:

Kurkuma helpt bij het verteren van suiker, vetten en olie. Het helpt ook bij overgewicht.  Radijs is verwarmend en werkt reinigend en stimulerend. De perfecte lentegroente! Knoflook is verhittend, gebruik het met mate als je snel geïrriteerd raakt. Het helpt bij het makkelijker verteren van rauw voedsel.

Ingrediënten
Voor de kurkumaknoflookmarinade:
1 tl gemalen kurkuma
1 el fijngehakte gember
1 el fijngehakte knoflook
200 ml kokosmelk
1 el tamari


Voor de springrolls:
125 g tofu
100 g aspergetips
8 rijstvellen
1 winterwortel, julienne gesneden (in flinterdunne reepjes)
15 g koriander
5 radijsjes in zeer dunne plakjes

Voor de dip:
sap van 1 limoen
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 tl geroosterde sesamolie
2 tl fijn geraspte gember
1 tl fijngehakte knoflook
1 el plantaardige honing (of agavesiroop)

Bereidingswijze


  1. Roer voor de marinade alle ingrediënten door elkaar.

  2. Snijd de tofu in de breedte in plakken van 1/2 cm dik.

  3. Doe de plakken met de marinade in een lage schaal en laat minimaal 15 minuten marineren.

  4. Bak de tofu 3 minuten in een hete pan aan beide kanten bruin. Snijd de tofu in reepjes van 1/2 cm.

  5. Bak de aspergepunten 2 minuten in 1 theelepel zonnebloemolie op middelhoog vuur en strooi er wat zout over.

  6. Maak de springrolls: pak een rijstvel en doop het 3 seconden in een schaaltje met heet water. Leg het plat op een bord. Doe er asperges, wortel, takjes koriander, kurkuma-tofu en wat plakjes radijs op. Rol op.

  7. Maak de dip door alle ingrediënten door elkaar te kloppen.

  8. Serveer de rolletjes met de dipsaus.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Holy Happy Belly gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Holy Happy Belly
Bianca Fabrie en Simone van Rees

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.