Print Friendly, PDF & Email

Het meest originele taartje van deze winter: een spruiten-appeltaart met een notenkorst en walnootpesto! Zo blijven de spruiten verrassen. Heerlijk in combinatie met een frisse groene salade!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
50 gram walnoten
50 gram havervlokken
120 gram volkorenbloem
½ theelepel bakpoeder
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels amandelmelk
zout en peper

Voor de walnotenpesto:
1 kop walnoten
2 eetlepels olijfolie
handje parmezaanse kaas, gerapst
zout en peper

Voor de vulling:
500 gram spruiten
2 groene appels
1 uitje
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
zout en peper

Voor de garnering:
handje gedroogde cranberries


Hoe maak je deze spruiten-appeltaart?
Verwarm de oven voor op 180 graden en begin met het deeg: maal de walnoten fijn met een keukenmachine en meng met de havervlokken, de bloem en het bakpoeder. Voeg de olijfolie en de amandelmelk toe en laat de keukenmachine het geheel tot een kneedbaar deeg draaien. Voeg zout en peper toe naar smaak. Vet een kleine springvorm van 22 centimeter in en beleg met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem bak gedurende 15 minuten.
Maak nu de walnotenpesto: doe de walnoten samen met de eetlepels olijfolie en de parmezaanse kaas in een keukenmachine en laat malen tot er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap. Verdeel de pesto over de afgebakken taartbodem.
Verwijder vervolgens de buitenste schil van de spruiten en snij in vieren, schil de appels en snij in kleine blokjes, ontdoe het uitje van de schil en snij fijn. Verwarm olijfolie in een koekenpan, laat het uitje fruiten en voeg dan de spruitjes en de appel toe. Roerbak de groenten gedurende tien minuten tot ze bruin beginnen te worden. Voeg de ahornsiroop en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over de taartvorm en bak nog 30 minuten. Garneer de taart met gedroogde cranberries. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Summary
recipe image
Recipe Name
Spruiten-appeltaart met walnootpesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!