Print Friendly, PDF & Email

Deze vegetarische stamppot wordt extra bijzonder door de smaakvolle rozijnensaus. Denk dus niet aan een jus, maar aan een zoete saus door de kaneel, rozijnen en de pittigheid van gember!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kg geschilde aardappels
600 gram pompoenstukjes
400 gram gesneden wortels
100 ml kookroom of melk
zout en peper naar smaak
walnoten als garnering

Voor de rozijnensaus
150 gram rozijnen
350 ml water
1 el gemberrasp
1 el rode wijnazijn
1 tl kaneelpoeder
½ tl zout

Bereidingswijze
1. Stoom of kook de aardappels, wortels en pompoenstukjes in weinig water.
2. G
iet ze af (indien nodig), voeg kookroom of melk toe en pureer alles met een pureestamper.
3. Voeg zout en zwarte peper toe, roer het door elkaar en de heerlijke vega stamppot is klaar.
4. Doe voor de rozijnensaus alle ingrediënten daarvoor in een steelpannetje. Breng het aan de kook en zet het vuur laag zodra de inhoud begint te koken. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
5. Mix de inhoud daarna met de staafmixer.
6. Serveer deze stamppot met walnoten en overheerlijke rozijnensaus.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock. Je downloadt de foto hier

Summary
Stamppot met pompoen en rozijnensaus
Article Name
Stamppot met pompoen en rozijnensaus
Description
Deze vegetarische stamppot wordt extra bijzonder door de smaakvolle rozijnensaus. Denk dus niet aan een jus, maar aan een zoetige saus door de kaneel, rozijnen en de pittigheid van gember. Sangeeta Taluja deelde met ons haar favoriete stamppot recept!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!