TASTY & EASY: Indiase maaltijdsoep met wortelen en linzen
3.1 (61.67%) 12 votes

Van dit recept word ik echt gelukkig! Eigenlijk is dit een soort Indiase dahl, maar dan de Nederlandse versie én super snel een eenvoudig te maken. De perfecte combinatie van linzen, wortel, tomaat, kokosmelk en Indiase specerijen zoals kurkuma, koriander, komijn, fenegriek, kaneel, gember en kardamom. Ideaal voor op een koude dag!

Wat heb je nodig?
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Indiase Linzencurry
1 ui gesnipperd
300 gram wortel , geschild en in blokjes
2 tomaat, in blokjes
1 blik kokosmelk light (400 ml)
350 milliliter water
200 gram linzen
4 takjes verse koriander, grofgehakt

Hoe maak je deze Indiase dahl-variatie?
Stap 1: Verhit de olie in een kookpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de kruidenmix toe en roer kort door tot de kruiden gaan geuren.
Stap 2: Voeg de wortelen en tomaten toe en bak kort mee.
Stap 3: Roer de linzen door het mengsel en schenk het water en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat op laag vuur pruttelen tot de linzen zacht zijn.
Stap 4: Pureer de soep egaal. Garneer voor het serveren eventueel met wat koriander.

PS. Dit is een recept uit de MAGGI Dagje Geen Vlees lijn. Dit zijn vegetarische recepten, die ook vleeseters van hun vooroordeel af moeten helpen 🙂 Snel dus, gemakkelijk, lekker vullend en gewoon ongelofelijk lekker. Probeer er meer!

PPS. Benieuwd waarom er een zakje specerijenmix in dit gerecht gaat? Ik schreef hier dit artikel over: mijn mening over koken met pakjes en zakjes.

Heb jij dit Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #dagjegeenvlees! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
TASTY & EASY: Indiase maaltijdsoep met wortelen en linzen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!