Salades met Aziatische invloeden kunnen zo fris en verrassend zijn! Zo ook deze Thaise broccoli salade waarbij mango, paprika, cashewnoten en koriander de beste combinatie vormen. Een zoet, zure dressing erbij en je hebt een perfecte gezonde lunch of in combinatie met bruine rijst een heerlijk avondmaal.
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 grote broccoli
1 mango
1 rode paprika
1 handvol koriander, fijn gesneden
Voor de dressing:
1 citroen, het sap
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel ahorn siroop
1 grote theelepel sambal chili pasta
1 teentje knoflook, geperst
Voor de garnering:
1 handvol cashews, grof gehakt
Hoe maak je deze Thaise broccoli salade?
Snij roosjes van de broccoli in hapklare stukjes. Doe de stelen van de broccoli in een keukenmachine en maal grof. Pel de mango’s, ontdoe de paprika van de steel en de zaadjes en snij allebei in blokjes. Meng het citroensap met de sesamolie, de ahornsiroop, de sambal chili pasta en de geperste knoflook tot een egale dressing. Proef, breng op smaak met extra chili, ahornsiroop en eventueel zout en peper. Voeg de broccoli, paprika, mango en koriander bij elkaar en mix de dressing er doorheen. Je kan de salade tot 3 uur laten staan om de smaken nog beter tot hun recht te doen komen. Schep de salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grof gehakte cashews. Je bent klaar om te serveren!
Bron: GI 365
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!





Voor hoeveel personen is deze salade?
Dank voor de inspiratie, Isabel! Broccoli had ik niet paraat, wel een halve spitskool. Die – ter vervanging – even klein gesneden en geblancheerd. Daarbij in kokosvet gebakken aardappelen.
Het resultaat was vast niet minder lekker dan dat wat op jouw foto te zien is (helaas geen kiekje van mijn kooksel gemaakt…); mij en mijn gezelschap smaakte het in ieder geval!
Wat goed om te horen Hans! Leuk met spitskool!!
ziet er heel lekker uit