Print Friendly, PDF & Email

Salades met Aziatische invloeden kunnen zo fris en verrassend zijn! Zo ook deze Thaise broccoli salade waarbij mango, paprika, cashewnoten en koriander de beste combinatie vormen. Een zoet, zure dressing erbij en je hebt een perfecte gezonde lunch of in combinatie met bruine rijst een heerlijk avondmaal.

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 grote broccoli
1 mango
1 rode paprika
1 handvol koriander, fijn gesneden

Voor de dressing:
1 citroen, het sap
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel ahorn siroop
1 grote theelepel sambal chili pasta
1 teentje knoflook, geperst

Voor de garnering:
1 handvol cashews, grof gehakt


Hoe maak je deze Thaise broccoli salade?
Snij roosjes van de broccoli in hapklare stukjes. Doe de stelen van de broccoli in een keukenmachine en maal grof. Pel de mango’s, ontdoe de paprika van de steel en de zaadjes en snij allebei in blokjes. Meng het citroensap met de sesamolie, de ahornsiroop, de sambal chili pasta en de geperste knoflook tot een egale dressing. Proef, breng op smaak met extra chili, ahornsiroop en eventueel zout en peper. Voeg de broccoli, paprika, mango en koriander bij elkaar en mix de dressing er doorheen. Je kan de salade tot 3 uur laten staan om de smaken nog beter tot hun recht te doen komen. Schep de salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grof gehakte cashews. Je bent klaar om te serveren!

Bron: GI 365

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise broccoli salade met mango, paprika en cashews
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!