Vandaag staat er een vegetarische, Thaise gele curry met bloemkool en spinazie op het menu. Ken jij curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
2 el gele currypasta (zie onderstaand recept of uit de winkel)
1 bloemkool
400 g spinazie
200 g tempeh, in blokjes
400 ml kokosmelk
200 g kikkererwten, gedroogd
600 ml koud water
4 el zonnebloemolie

Voor de gele currypasta:
2 sjalotten, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels citroengras
1 el kurkuma
1 el kerriepoeder
1 el gemalen korianderzaad
1 el gemalen komijnzaad
1 el gemalen kardemom
1 el kaneel
2 cm gember, geschild en geraspt
3 el water

TIP De gedroogde kikkererwten moeten 10 uur van tevoren wellen. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan kikkererwten uit blik of pot. Spoel deze wel even af voordat je deze aan de curry toevoegt.

Hoe maak je gele currypasta?

  1. Snijd de uiteinden van het citroengras, verwijder het buitenste stugge laagje en stamp met het heft van een koksmes of een vijzel een paar keer op de stengel.
  2. In een vijzel of keukenmachine maal je alle ingrediënten fijn, net zo lang tot de ingrediënten aan elkaar blijven plakken en er een pasta ontstaat.

Hoe maak je deze Thaise gele curry met bloemkool en spinazie?

  1. Spoel de kikkererwten schoon met koud water. Wel de kikkererwten minimaal 10 uur in koud water. Kook de kikkererwten vervolgens in 50 minuten gaar in ruim water zonder zout. Het zout kan er namelijk voor zorgen dat de buitenkant hard blijft. Giet af, laat afkoelen en zet apart tot gebruik.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar.
  3. Verwarm 3 eetlepels olie in een wokpan. Wanneer deze is opgewarmd, voeg je currypasta toe. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg de kokosmelk na 3 minuten toe aan de pan met de currypasta.
  4. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en de kikkererwten toe. Laat het geheel 5 minuten koken, tot de spinazie geslonken is door de hitte.
  5. Verhit ondertussen een kleine pan met 1 eetlepel olie. Bak hierin de tempehblokjes krokant. Voeg deze direct toe aan de curry en serveer.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!