Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er Thaise groene curry ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Thaise groene curry ramen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 porties ramen noedels
1,5 liter groentebouillon
400 ml kokosmelk
4 theelepels groene currypasta
15 cm gember, geraspt

Toppings:
150g sperziebonen, schoongemaakt uiteinden verwijderd
2 kleine Shanghai paksoi, grofgesneden
2 wortels, in noedels of reepjes
1 bosje Thaise basilicum
1 bosje koriander
Optioneel: chili-olie of hete rode saus

Hoe maak je het?

  1. Breng de bouillon aan de kook. Voeg kokosmelk, currypasta en gember toe.
  2. Zet ondertussen een pan kokend water op en blancheer hier de sperziebonen en paksoi in.
  3. In de pan waar je de groenten geblancheerd hebt, kook je de noedels in 1 minuut gaar. Kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking, niet alle noedels hebben dezelfde kooktijd.
  4. Maak de borden op door de noedels in het midden van het bord te leggen met de sperziebonen, paksoi, wortels, Thaise basilicum en koriander. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Naar smaak kun je chili-olie, of hete rode saus toevoegen aan je ramen soep.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise groene curry ramen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!