Deze rode currysoep is een hele fijne afwisseling op normale curry. Een heerlijke verwarmende soep voor in de winter, vol groente, smaken en structuur door de romigheid van de kokosmelk en cashewnoten en zoete aardappel noodles voor de bite. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!
Ingrediënten
Voor 4 kommen
2 grote el rode currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
500 ml groentebouillon
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 zoete aardappel
1 ui
1 stronk paksoi
2 handen cashewnoten
Evt. naanbrood
Bereidingswijze
Snipper de ui en laat de kikkererwten uitlekken. Verhit een soeppan en bak de ui, kikkererwten en de currypasta even 2 minuten aan zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en maak hier slierten van met een spirelli. Snijd de paksoi in stukjes. Voeg de zoete aardappel slierten en paksoi toe aan de soep en laat nog 5 minuten staan op laag vuur. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan. Schenk de soep in de kommen en garneer met de geroosterde cashewnoten en eventueel wat verse koriander.
Heb jij deze currysoep gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.