Toad in the hole met salade van knapperige groenten
Lauren Kreijger

Toad in the hole met salade van knapperige groenten

woensdag 15 mei 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor Toad in the hole met salade van knapperige groenten.

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 uien
1 tl tijm, gerist
160 g bloem
4 eieren
400 ml melk
200 g paksoi
100 g radijsjes
100 g bleekselderij
1 appel
100 ml zonnebloemolie
3 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
optioneel suiker
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
2. Verwijder het kontje van de ui, zet neer en snijd doormidden. Pel de helften. Leg de helften naast elkaar in een ovenschaal met de bolle kant omhoog. Overgiet met de zonnebloemolie en bestrooi met de geriste tijm en zout. Bak 15 min.
3. Klop de bloem, eieren en melk tot een beslag en voeg zout toe. Giet het beslag na 15 min over de uien. Let op, want het kan spetteren. Bak 20 min zonder de oven te openen.
4. Maak intussen de sla. Maak een vinaigrette van de olijfolie, wijnazijn, mosterd, peper, zout en een klein beetje suiker (indien gewenst).
5. Snijd het wit van de paksoi in dunne reepjes en het blad in fijne sliertjes. Snijd de radijsjes in halve maantjes.
6. Haal de buitenste stengels van de bleekselderij eraf en bewaar in de groentelade, gewikkeld in vochtig gemaakt keukenpapier. Snijd het binnenste deel van de bleekselderij (het hart, dus het malse lichtgroene deel) in halve maantjes. Snijd de appel in stukjes. Meng alles met de vinaigrette.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.