Tomatensoep met zwarte knoflook
5 (100%) 1 vote

Basic tomatensoep kan op deze koude dagen al fijn zijn, maar deze soep is nog een stuk smaakvoller! De zwarte knoflook, kokosmelk, koriander en sesamzaadjes zorgen voor een hoop extra smaak. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelt met ons zijn recept!

Ingrediënten
6 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
4 el olijfolie om in te bakken
2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
1 klein blikje kokosmelk (Fair Trade à 270 ml)
1 tl zwart sesamzaad (om te garneren)
1 el verse koriander, fijngehakt (om te garneren)
Extra nodig
Staafmixer

Meer weten over zwarte knoflook en andere soorten? Kijk dan deze video waarin Eke uitlegt over verschillende soorten knoflook!

Bereidingswijze
Stap 1: Bak de knoflook een paar minuten in de olie.
Stap 2: Voeg de gepelde tomaten en kokosmelk toe en breng de soep tegen de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
Stap 4: Serveer de soep in kommen en bestrooi met sesamzaad en koriander. Druppel er eventueel nog wat sesamolie over.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Summary
Tomatensoep met zwarte knoflook
Article Name
Tomatensoep met zwarte knoflook
Description
Basic tomatensoep kan op deze koude dagen al fijn zijn, maar deze soep is nog een stuk smaakvoller! De zwarte knoflook, kokosmelk, koriander en sesamzaadjes zorgen voor een hoop extra smaak. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelt met ons zijn recept! 
Author