Tomatensoep met zwarte knoflook
Eke Mariën

Tomatensoep met zwarte knoflook

donderdag 08 februari 2018
Basic tomatensoep kan op deze koude dagen al fijn zijn, maar deze soep is nog een stuk smaakvoller! De zwarte knoflook, kokosmelk, koriander en sesamzaadjes zorgen voor een hoop extra smaak. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelt met ons zijn recept!

Ingrediënten
6 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
4 el olijfolie om in te bakken
2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
1 klein blikje kokosmelk (Fair Trade à 270 ml)
1 tl zwart sesamzaad (om te garneren)
1 el verse koriander, fijngehakt (om te garneren)
Extra nodig
Staafmixer

Meer weten over zwarte knoflook en andere soorten? Kijk dan deze video waarin Eke uitlegt over verschillende soorten knoflook!

Bereidingswijze
Stap 1: Bak de knoflook een paar minuten in de olie.
Stap 2: Voeg de gepelde tomaten en kokosmelk toe en breng de soep tegen de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
Stap 4: Serveer de soep in kommen en bestrooi met sesamzaad en koriander. Druppel er eventueel nog wat sesamolie over.



Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

1 Reacties

super lekker! niet heel moeilijk om te maken ik doe mee aan de week van het vlees en tot nu toe is het niet heel moeilijk ik denk er over na om vegetariër te worden!

12:03 19 januari 2024

Super Lisa, bedankt voor je leuke reactie!

12:03 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.