Print Friendly, PDF & Email
4.7/5 - (3 stemmen)

Ik groeide op in Mexico, waar mijn moeder me iedere dag een Quemagrasa Smoothie voorschotelde: deze ‘fat burner’-smoothie zat vol met verse grapefruit, peterselie en vooral heel erg veel bleekselderij. Bleekselderij is ontzettend goed voor je spijsvertering en gaat een opgeblazen gevoel tegen. Hierdoor zit je dus letterlijk en figuurlijk een stuk beter in je vel. Dat komt door NBP, het olieachtige stofje met een unieke balans van sodium en potassium. Daarnaast onttrekt bleekselderij vocht aan het lichaam, waardoor spieren beter te zien zijn (vandaar de naam van deze smoothie!). Deze factoren, gecombineerd met het feit dat bleekselderij je lever op een natuurlijke manier reinigt, zorgen ervoor dat bleekselderij ontzettend goed voor je is na bijvoorbeeld een iets te uitbundige vakantie of een avondje stappen.

Dit is mijn versie van de Quemagrasa Smoothie!

Ingrediënten
Voor 1 groot glas

2 stronken bleekbleekselderij, in grove stukken gehakt
1 roze grapefruit zonder schil
1 handvol spinazie
1 handvol peterselie, fijngehakt
1 appel, zonder kern en in stukjes gesneden
1 groot glas water (300 ml)
Eventuele zoetmaker: 4-5 blokjes bevroren mango, een beetje honing of wat stevia

Bereidingswijze
Zorg ervoor dat je grapefruit goed geschild is, want het witte gedeelte van de schil is behoorlijk bitter. Snijd de grapefruit in kwarten en haal de zaadjes eruit (of zeef de smoothie later, dat kan ook). Doe je bleekselderij, appel, grapefruit en spinazie in de blender, giet het water er overheen en blenden maar.

Je kunt de smoothie dus zeven om de zaadjes van de grapefruit er uit te halen. Daardoor verliest je smoothie wel wat vezels. Verder is-ie natuurlijk nog steeds hartstikke gezond. De bevroren mango is een suggestie, op die manier kun je de smoothie wat zoeter maken. Daardoor zit er wel wat meer suiker in. Een beetje honing kan natuurlijk ook.

Bon appetit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

celery-tonic-finished-1

Summary
recipe image
Recipe Name
Toning Tonic met bleekselderij
Published On