Print Friendly, PDF & Email

Havermout is een super fijn ontbijtje, maar wist je dat je er veel meer mee kan? Het Quaker Ontbijtboek staat boordevol haverrecepten van allemaal lezers, dus hoog tijd om ook mijn top 5 recepten met haver te delen!

img_1945-1080x675Havermout met rabarber-appelcompote
Havermoutpap met amandelmelk is absoluut een van mijn ontbijtfavorieten! Kan je nagaan hoe heerlijk deze variatie moet zijn met gedroogde pruimen, vanille, kaneel en een heerlijke rabarber-appel compote. Eigenlijk een tikje herfstig, maar met mijn rabarberinspiratie deze week kon het niet laten om hem te maken… een voedzaam power ontbijtje!

 

 

overnight-oats-1024x675Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen
Met dit zomerse weer is het natuurlijk heerlijk om in het zonnetje te genieten van een licht maar smaakvol ontbijt. Deze overnight oats (waar je overig oneindig om kan variëren met ander lekker fruit erin) mag niet ontbreken op je ontbijttafel! Super snel gemaakt de avond van te voren, waardoor het ook een ideale quick start is van jouw werkdag of work-out!

 

 

granola1-1024x682-1080x675Vega budget: homemade granola
Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een grote pot homemade granola met een totaalprijs van 5 euro EN alles over goedkope varianten voor duurdere producten.

 

njaklda-1080x675Paasmenu: snack balletjes
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag:chocolade snack balletjes. Want geen paastafel is compleet zonder chocolade. Niet in de vorm van paaseitjes, maar door chocolade snack balletjes.

 

img_6464-1080x675-1Rode bietenburgers
Dit vond ik de meest verrassende variatie van de rode biet. Een burger! Ik heb diverse recepten getest en ben zo op mijn eigen ideale rode bietenburger uitgekomen. Een bijzondere ‘vleesvervanger’ voor de vegetariër, zonder de eieren ook voor veganist en zelfs voor de openhartige vleeseter. Het proberen waard!

 

 

Wat is jouw favoriete havermoutrecept? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of de website. We zijn ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Recepten met haver
Published On