Print Friendly, PDF & Email

Soms zijn we allemaal een beetje inspiratieloos, zeker als we elke dag voedzame en spannende gerechten op tafel willen zetten. Om niet iedere avond hetzelfde te eten is afwisseling meer dan welkom! Daarom hebben we onze persoonlijke top 5 op een rijtje gezet van snelle vegetarische diner recepten. Deze gerechten hebben wel één ding gemeen. Ze zijn snel, makkelijk, creatief en vegetarisch.Zelf blijf ik me dagelijks verbazen over de veelzijdigheid van de vegetarische keuken. Je kan zoveel creatieve, smaakvolle en snelle gerechten maken met groenten! In deze top 5 vind je voor ieder wat wils: rijstsalade, curry, noedelsalade, pasta en risoni. Vooral dit laatste graan is ontzettend verrassend om mee te koken. Enjoy!

Rijstsalade met rucola en geitenkaasyoghurtRijstsalade met courgette, rucola en geitenkaasyoghurt
Een ideaal recept: snel, gemakkelijk, lekker en gezond. Beter kan niet op een doordeweekse dag na hard gewerkt te hebben of nog net even voor het sporten. Bovendien is dit een heerlijke salade om te bewaren voor de lunch, dus als je wat te veel maakt is dat alleen maar mooi meegenomen!

 

 

Rode curry met tody en aubergineRode curry met tofu en aubergine
Sinds ik in Thailand ben geweest kan ik dromen van de curry’s. Rood, groen, geel. Een beetje, een boel of extreem pittig. Met groenten, rijst of tofu. Heerlijk! Deze curry is weer een fijne variatie die je binnen no-time op tafel tovert.

 

 

Kruidige noedelsalade met pinda'sKruidige noedelsalade met pinda’s
Deze kruidige noedelsalade is een voedzame, verfrissende salade met een Aziatisch tintje. Heerlijk met de vele groene kruiden, de knapperige pinda’s, de zachte noedels en de pittige dressing. Een fijne variatie!

 

 

Pasta met geroosterde bloemkool en spinaziePasta met geroosterde bloemkool en spinazie
Simpel kan soms zo goddelijk lekker zijn. Daar is deze pasta een absoluut voorbeeld van! Hoe saai sommige mensen ook denken dat bloemkool is, nadat deze geroosterd is met knoflook word je er dolgelukkig van. Deze pasta is een gegarandeerd succesnummer!

 

 

Risoni met mango-kikkererwten en rucolaRisoni met mango, kikkererwten en rucola
Kennen jullie Risoni, ook wel bekend als Orzo? Ik zou het beschrijven als een mix tussen pasta en risotto. Het is een risotto-achtige korrel, zo zacht als pasta. Een super leuk graan waar je hele leuke dingen mee kan doen, zoals in deze bijzondere combinatie met mango, kikkererwten en rucola, met een heerlijke romige tahindressing. Perfect als avondmaaltijd of tussengerecht bij een dinertje!

 

Heb jij een recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Snelle vegetarische diner recepten
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)