Print Friendly, PDF & Email

Courgette is een van mijn lievelingsgroenten uit de vegetarische keuken omdat je er zoveel mee kan. Naast dat je hem rauw kan eten, kan wokken, roosteren of kan laten meekoken kan je hem gebruiken in de meest verschillende gerechten: rauw als spagetti, lasagne of carpaccio, gekookt in een groentepotje, geroosterd in een wrap of zelfs als soep. Dit is mijn courgette-top-5! Wat is jouw lievelingsgroente?

IMG_2375-1080x675Courgette spagetti met pittige mango-muntsaus
Een hoogstandje uit de rauwe keuken! Spagetti van courgette met een hele bijzondere pittige mango-munt saus. Ik was meteen gefascineerd door dit recept en heb het de allereerste keer direct roekeloos voorgeschoteld aan tien gasten. Het was een verbazend succes! Dus geloof me: probeer dit!

 

 

IMG_4266-1080x675Courgette carpaccio met feta
De vogels fluiten weer, de krokusjes piepen uit het gras en het wordt steeds lichter smorgens! Tijd voor een heerlijk voorjaarsrecept. Deze carpaccio is een perfect voorgerecht of lichte lunch. Gezond, snel te maken, lekker fris en verrassend met alle kruiden. Zeker proberen!

 

 

IMG_5373-1080x675Courgettesoep met rijst en salsa verde
Heerlijk kruidig soepje met de frisse smaak van courgette en citroen in combinatie met de pittige salsa verde en de fijne structuur van rijst. Even wat anders dan anders.

 

 

 

IMG_7336-1080x675Groentepotje met courgette en yoghurt
Luise en David van Green Kitchen Stories noemen dit een ‘yoga pot’. Het is een heerlijk verwarmende maaltijd bordevol groenen, met veel verse en gedroogde kruiden, wat pittige smaken en frisse yoghurt om het af te maken. Echt comfort food waar ik ook heel gelukkig van zou worden na een fijne yogales. Boost je gezondheid!

 

 

IMG_7360-1080x675Quesadillas met champignons en courgette
Quesadillas, ideaal voor een simpele avondmaaltijd of lekkere meeneemlunch! Super snel gemaakt, gezond en ze smaken altijd goed. Deze variatie met champignons en courgette is weer een leuke variant! Met de korianderpesto kan je variëren, zo denk ik dat mijn boerenkoolpesto hier ook heerlijk bij zou smaken.

 

 

Heb jij één of meer van deze recepten wel eens gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw ervaring via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Vegetarische recepten met courgette
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)