Top 5: Vegetarische sushi’s!
3.3 (66.67%) 3 vote[s]

Sushi is natuurlijk van oorsprong erg georiënteerd op vis, maar met enige creativiteit in de keuken kan je er zoveel meer mee! Je kan de meest bijzondere sushi’s maken met alle soorten fruit en groenten zoals aardbeien, banaan, wortel, asperges, avocado, komkommer, rode biet en noem maar op. Dit is mijn top 5. Wat vind jij van deze sushi creaties?

Spicy Carrot Urumaki
Deze Spicy sushi is gevuld met winterpeen, die we op twee verschillende manieren hebben klaargemaakt. De sushi is lekker pittig door de Sriracha, romig door de avocado, zoet door de wortel en een beetje krokant door de buitenkant van breadcrumbs. Ook voor niet-vegetariërs een fantastische sushi. Deze Spicy carrot sushi zorgt weer eens voor wat variatie en is te maken met ‘makkelijke’ ingrediënten.

 

 

Urumaki met rode biet, avocado en komkommer
Deze sushi krijgt zijn heerlijke smaak door de geweldige variatie aan ‘groene’ ingrediënten. De rode biet, avocado, lenteui en Japanse mayonaise maken een fijne combinatie. De groene sesam en de zwarte sesam aan de buitenkant van deze Uramaki zorgen voor nog net even wat meer smaak. De komkommer er omheen geeft een heerlijke bite en maakt het plaatje helemaal af. Het is trouwens ook nog eens een low budget sushi.

 

 

Urumaki met tempura banaan en hennepzaadjes
Niets is zo leuk als experimenteren met sushi-vullingen, en zo ontstond deze zoete sushi met banaan! Natuurlijk moesten we wel weer iets ‘bijzonders’ met de banaan doen, dus hebben we die een krokant jasje gegeven door hem te frituren in Tempura beslag en Panko breadcrumbs. Om de sushi helemáál bijzonder te maken, hebben we de buitenkant afgewerkt met hennepzaadjes.

 

 

Urumaki met Japanse omelet en groene asperges
Deze creatieve sushi is zó vol van smaak dat elke vlees- of vissoort het alleen maar zou kunnen verpesten. Deze Uramaki is gemaakt van sushirijst met lenteui en groene (wasabi) sesam. Gevuld met komkommer, Tamago (Japanse omelet), avocado, een beetje Japanse mayonaise en gefrituurde groene asperges in Tempura. Deze sushi is heerlijk crunchy en als je er een beetje wasabi in verwerkt, maak je hem ook nog eens lekker pittig.

 

 

Urumaki met pittige aardbei en tempura crumble
Wil je eens een keer iets anders qua sushi? Of ben je al jaren op zoek naar een origineel vegetarisch sushi recept? Ik had laatst een idee dat voor een verrassende smaakexplosie zorgde: een Uramaki Spicy Strawberry met Tempura. Het zoetje, het zuurtje, het zoutige, het krokantje; het heeft alles. En het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit.

 

 

Heb jij een recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Vegetarische sushi's!
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!