TRENDING: Healthy Vegan Freakshake
Miriam Groot

TRENDING: Healthy Vegan Freakshake

zondag 08 oktober 2017
Het internet staat er vol mee: freakshakes. Je vindt de vrolijke milkshakes in alle soorten en maten en met de gekste toppings die je maar kunt bedenken. Donuts, koekjes, chocolade, marshmallows, snoepjes en een flinke dot slagroom: het is allemaal al gedaan. Hartstikke leuk, maar super ongezond natuurlijk. Miriam bedacht het recept voor deze gezonde freakshake met slagroom van kokosmelk. Helemaal vegan dus!

Wat heb je nodig?

Voor de shake:

  • 1 bevroren banaan

  • 300 milliliter sojamelk

  • een handje bevroren frambozen


Voor de kokosslagroom:

  • 1 blikje volvette kokosmelk

  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

  • 1 theelepel vanillepoeder of vanille extract


Voor de mogelijke toppings:

  • 50 gram extra pure chocolade

  • 1 rode appel

  • frambozen

  • aardbeien

  • blauwe bessen

  • kersen

  • verse munt

  • raw cacao nibs

  • gedroogde cranberries


Hoe maak je deze freakshake?
Zet een blikje volvette kokosmelk voor een nachtje achterin de koelkast. Zo verhardt de kokosmelk en scheidt het zich van het kokoswater. Het is belangrijk dat je volvette kokosmelk gebruikt, want een lichtere zal niet verharden. Schudt het blikje niet wanneer je het uit de koelkast haalt. Maak het blikje open, schep de harde kokosmelk eruit en mix dit met de vanille en de kokosbloesemsuiker voor zo’n 3-5 minuten. Het kokoswater dat achterblijft in het blikje, kun je gebruiken voor een smoothie of voor een van de shakes!
Om de de chocoladedruppels aan de binnenkant te krijgen, smelt je 50 gram extra pure chocolade in een bakje boven kokend water. Vervolgens giet je kleine beetjes met een theelepel in je glas, zodat het naar beneden druipt. Plaats dit voor een paar minuten in de koelkast om te harden.
Voor de shakes mix je de ingrediënten samen in een blender. Je kunt meer of minder sojamelk toevoegen om de gewenste dikte te krijgen. Giet dit in je glas, vul aan met de kokosslagroom en plaats er een schijfje appel op. Zorg er wel voor dat je een gat in de appel hebt gemaakt, zodat er later rietjes doorheen kunnen. Smeer nog wat kokosslagroom op de appelschijf en strooi hier je favoriete toppings overheen.



Ga je liever voor een andere kleur freakshake? Geel maak je bijvoorbeeld met een half theelepeltje kurkuma en mango, paars krijg je van bevroren blauwe bessen en bruin maak je met een eetlepel cacaopoeder!

Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

1 Reacties

Dat ziet er super vrolijk uit!! Ga ik onthouden voor mijn verjaardag in twee weken tijd :D

12:05 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.