Shakshuka is zo’n typisch gerecht dat in alle werelddelen wordt gegeten, maar overal zijn eigen smaak heeft. De kerningrediënten zijn wel hetzelfde: pittige tomatensaus en gepocheerde eieren. Om shakshuka veganistisch te maken, moet je één van die kerningrediënten weghalen, maar gelukkig wordt deze pittige tomatensaus er dan totaal niet minder op!
Wat heb je nodig?
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 paprika, in stukjes
1 theelepel komijn
1 theelepel kerrie
2 theelepels gerookte paprika
1 theelepel chilivlokken
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
2 blikjes tomatenblokjes of 6 grote tomaten
1 blikje tomatenpuree
175 gram tofu
1/2 theelepel kurkuma
1 handje verse koriander
1 avocado, in plakjes
Hoe bereid je deze vegan shashuka?
1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook hierin goudbruin. Voeg de paprika toe en bak deze ongeveer twee minuten mee.
2. Strooi nu de komijn, kerrie, gerookte paprika, chilivlokken, zout en peper in de pan en bak dit nog een minuut mee voor je de tomaten(blokjes) en tomatenpuree toevoegt.
3. Zet het vuur laag en laat de saus een half uur lang sudderen.
4. Laat de tofu uitlekken en verkruimel deze in een schaal. Voeg hier de kurkuma en zout en peper naar smaak aan toe.
5. Strooi de tofu over de shakshuka wanneer deze wat dikker is geworden.
6. Laat de pan nog een paar minuten met de deksel erop op het vuur staan, zodat de tofu verwarmt. Schep vervolgens de shakshuka in een bakje en strooi er wat koriander overheen. Serveer met een paar plakjes avocado en brood.
Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Reactie verzenden